Zomer laat op zich wachten, het Sliedrechts Vakantietoernooi niet!

DSC05841

Weer 20 borden bezet tijdens het toernooi

SLIEDRECHT –  Ondanks het mindere weer, was er tijdens de 4e avond van het
zomertoernooi een zomerse sfeer. Ongedwongen schaken, gezellig met elkaar aan de praat en een drankje aan de bar.  Werd er dan niet serieus geschaakt?  Echt wel!  Zodra iedereen achter de borden zat, werd het stil en werden alle facetten van elke emotie die het schaken zo mooi maken weer getoond.  Winst, verlies, (onnodige) remises. Alles zat er weer in deze avond.

Na een onderbreking van 2 weken, werd het tijd voor de 4e speelavond van het Rapid Vakantietoernooi.  Inmiddels dus al over de helft, maar opnieuw kwamen er nieuwe schakers richting de speellocatie.  Inmiddels nadert het totaal aantal spelers wat meedoet tijdens dit toernooi de 70!  Op het programma stonden ronde 10, 11 en 12 en langzamerhand begint het een klein beetje duidelijk te worden wie er allemaal gaan strijden voor de eindoverwinning.  Dit gaat uiteindelijk niet om punten, maar om het percentage en alle winnaars worden dus echt ook pas de laatste avond bekend.

DSC05842

Arjan van der Leij (links) op oorlogspad

DSC05838

Jaap Euser en Ben van Bloppoel in gedachten

In ieder geval meldt Arjan van der Leij zich nu serieus aan de top.  Hij heeft 6 ronden gespeeld en alles gewonnen, dus een score van 300% (3 punten voor een overwinning).  Een nieuwe speler die vanavond voor het eerst was, gaat ook gelijk meedoen om een topnotering en dat is Rembrandt Bruil uit Elst.  De oud winnaar van Pathena scoorde gelijk 7 punten (2 overwinningen en een remise) en (mits hij de laatste 2 speeldagen komt) gaat dus voor een topnotering.  De meeste punten tot nu toe werden gehaald door Adrian Mensing.  Inmiddels al 21 door 7 overwinningen, maar ook hij zal de komende speeldagen zijn naaste concurrenten moeten verslaan om kans te maken op de eindoverwinning.  Daarbij vlakken we ook Rik de Wilde en Andries Dekker niet uit.  Ook Theo Dekker en Jorik Klein zijn nog ongeslagen, maar hebben nog maar 3 ronden gespeeld, dus die zullen de laatste 2 speeldagen nog vol aan de bak moeten.

DSC05836

Eddy Koorevaar kon het niet bolwerken tegen Rembrandt Bruil

In Groep 2 zien we Bert Dobber met 5 gespeelde ronden nog op 100% staan.  Hij zal de komende speeldagen die score willen vasthouden, maar krijgt ongetwijfeld sterke tegenstand.  In de achtervolging zien we veel spelers.  Joost Stoker en Peter Vis deden op de 4e dag goede zaken. Maar ook hier is het nog lang niet gespeeld.

In de onderste groep is er helemaal nog niets van te zeggen.  Jeugdspeelster Luana Mensing blijft puntjes pakken, maar gezien het feit dat hier heel veel spelers nog 9 ronden moeten halen, ziet de rangschikking er nog erg spannend uit. Hans Koedam is hier degene die alles nog heeft gewonnen, maar is nog maar 1 avond geweest en zal (om mee te doen om de prijzen) nog 2 avonden moeten aanschuiven.

Opnieuw dus een mooie avond bij Schaakvereniging Sliedrecht.  Nu al lijkt dit toernooi een vast waarde te gaan worden in de zomer. Volgende week speelavond 5 met ronde 13,14 en 15.

Foto’s zijn te vinden op: Flickr Schakend Sliedrecht

Dit bericht is geplaatst in Geen categorie. Bookmark de permalink.

Geef een reactie