Opnieuw slechte seizoensstart voor eerste team

SOUBURG – Het vlaggenschip van schaakvereniging Sliedrecht is, net als in 2015, slecht gestart in het nieuwe seizoen. In en tegen het op papier zwakkere Souburg, de geboorteplaats van o.a. Pieter Louwerse en Danny Blind, werd een kansloze nederlaag geleden.

De wedstrijd begon nog wel goed met een remise van Bert van de Donk tegen de FIDEmeester van Souburg, maar daarna was het 1-en-al droefenis op de 64 velden.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Wim Pool speelde degelijk

Jorik Klein offerde een ‘kwal’, kreeg daarna nog wel wat tegenspel, maar toen hij later een stuk verloor stond hij opeens een volle toren achter. Niels Mijnster had met zwart zijn dag niet en leed een kansloze nederlaag.

Theo Dekker, eveneens spelend met zwart, kwam slecht uit de opening en wist in tijdnood van zijn tegenstander met hangen en wurgen remise te keepen.

Tobias Dekker speelde wel een goede partij en gaf zijn tegenstander geen schijn van kans.

Wim Pool kwam er met zwart ook al niet aan te pas en mocht tevreden zijn met een remise.

Optisch leek er nog een gelijkspel in te zitten voor de Sliedrechters, echter Peter van den Bergh, wiens tegenstander erg sterk speelde, verloor in het eindspel.

Andrew Mensing speelde een uitstekende partij, maar vergat één ding en dat was winnen. Hij kreeg veel pionnen voor een geofferde kwaliteit. Zijn tegenstander gaf echter niet op en wist zelfs nog te winnen.

De eindstand van 5,5-2,5 was voor Souburg een terechte overwinning.

In de volgende wedstrijd wacht Landau Axel, dat de competitie verrassend begon met een nederlaag tegen De Pion 2 uit Roosendaal.

Dit bericht is geplaatst in Extern, Sliedrecht 1. Bookmark de permalink.

Geef een reactie