Marcel Klein ongeslagen in top 3

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Marcel blijft maar winnen

SLIEDRECHT – Na de derde ronde van de interne competitie van Schaakvereniging Sliedrecht staat Marcel Klein op een verrassende derde plaats in de ranglijst. In een sterke partij wist hij deze ronde de eveneens goed spelende Yaro van Beest te verslaan. Na opa Hans en zoon Jorik is Marcel de derde van de Klein familie die zich aan de top van de competitie nestelt.

Met maar liefst 16 interne en 8 externe partijen was het gezellig druk in de Havik. De afgelopen weken meldden 3 nieuwe spelers zich aan wat zeker ten goede komt aan de kwaliteit van de competitie.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Koploper Theo Dekker speelde opnieuw sterk

Theo Dekker blijft koploper na een spannende partij tegen Wim Pool. De oud-kampioen had het de hele partij al moeilijk en in het eindspel sloeg Dekker genadeloos toe. Wim Hokken neemt de 2e plaats in de rangschikking in na een lange pot tegen Teunis den Rooijen die sterk speelde, maar uiteindelijk aan het kortste eind trok.

Peter van den Bergh had de nodige moeite met Floris Verweij, maar de snelschaakkoning kon tegen de meervoudig kampioen in tijdnood geen vuist maken en moest zijn koning omleggen. Niels Mijnster wist tegen Peter Vis met een vrijpion de partij te beslissen terwijl Leo Koppelaar met een mooie combinatie wedstrijdleider Mark van Hulst van het bord schoof.

Jaap Euser en Kees Wessels speelden een gelijkopgaande partij waar beide spelers geen voordeel konden behalen en al snel werd de vrede getekend. Wout Boer kon met een pion meer geen winst vinden en ook hier werden de punten gedeeld. De derde remise van de avond werd bijgeschreven door Jorik Klein en Jerry van Rekom.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

William Gijsen gaf schaakles

William Gijsen speelde een aanvallende partij tegen Henk Prins en zijn moeite werd beloond met het volle punt. Nico van Mourik leek lange tijd op weg naar winst, maar zag het punt toch naar Joost Stoker gaan.

Martin Prins moest tegen Jason Roffel goed opletten, maar wist al snel een winnend voordeel te behalen. Hans Vink speelde tegen Willem Kuiper een sterke partij, maar de routine van Kuiper won het deze keer nog.

Kommer van Wijngaarden won snel van Joëlle Moes, terwijl vader Cees Moes het lang vol hield tegen Kees van der Does, maar in het eindspel te kort kwam. Ook Johan Gijsen speelde opvallend goed tegen Hans Klein. Pas in het eindspel kon Klein een winnend voordeel behalen.

A.s. donderdag wordt de 4e ronde gespeeld en speelt het 4e team van captain Joost Stoker thuis tegen SOF/DZP 3 uit Middelharnis.

Dit bericht is geplaatst in Weekverslag senioren. Bookmark de permalink.

Geef een reactie