Tweede team komt goed uit de startblokken

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

De topborden aan de start

SLIEDRECHT – Het tweede team van Schaakvereniging Sliedrecht is haar competitie goede begonnen. Tegen het ooit zo vermaarde SO Rotterdam 2 (voormalig bierteam) werd een degelijke 5-3 zege geboekt. Teamleider Leo Koppelaar koos voor een tactische opstelling, waarbij de jeugd aan de topborden werden gestald en de  routiniers aan de staartborden. Uiteindelijk leverde deze tactiek de volle winst op.

Wout Boer gaf aan het laatste bord het goede voorbeeld door zijn eindspelles te bekronen met een snelle winst. Vervolgens kreeg kopman Adrian Mensing een remise-aanbod dat gezien de stand op de overige borden werd aangenomen.

Hans Klein speelde een geweldige partij (tegenstander Vreugdenhil: “Zo moet schaken gespeeld worden!”) en ondanks ingewikkelde stellingen wist Klein op prachtige wijze te winnen.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Wim schwindelde naar winst

Theo Dekker kende een lastige partij, maar wist zich uiteindelijk naar remise te knokken. Vervolgens zorgde Wim Hokken in ieder geval voor één wedstrijdpunt door zijn wisselvallige partij uiteindelijk toch in winst om te zetten.

Teunis den Rooijen speelde een ingewikkelde partij, waarin – voor zover dat kan – het evenwicht niet werd verbroken. De team winst was zeker.

Jerry van Rekom had een schuifpartij, waarin hij zichzelf in een beter staand toreneindspel wist te manoeuvreren, maar zoals zo vaak bij toreneindspellen werd het tenslotte remise.

Floris Verweij kwam natuurlijk in tijdnood  en dit keer ontsnapte hij niet en verloor vrij kansloos.

De eerste twee wedstrijdpunten zijn binnen. Kijken of daar in de volgende wedstrijd wat punten bij kunnen komen.

Dit bericht is geplaatst in Extern, Sliedrecht 2. Bookmark de permalink.

Geef een antwoord