Floris Verweij klimt naar de top

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Floris sloeg weer laat toe

SLIEDRECHT – In de 8e ronde van de interne competitie van Schaakvereniging Sliedrecht is Floris Verweij met stip de top 10 binnengekomen. Tegen jeugdtalent William Gijsen wist Verweij een winnend voordeel te behalen en stijgt hiermee naar de 6e plaats in de rangschikking.

Het was opnieuw een avondvullende partij voor Floris, die traditioneel altijd in tijdnood toeslaat. Ook deze keer wist hij de partij in het eindspel naar zijn hand te zetten.

wimpool10b

Wim Pool speelde sterk

Koploper Peter van den Bergh loopt weer wat uit op de concurrentie. Zelf wist hij te winnen van Kees Wessels en zag naaste belager Wim Hokken verliezen van Wim Pool. Jerry van Rekom en Wout Boer hadden maar weinig zetten nodig om snel tot remise te komen.

Willem Kuiper gaf Tobias Dekker goed partij, maar moest in de 1e teamspeler toch zijn meerdere erkennen. Jan Sulman leek al snel minder te staan tegen Robert van Rekom, maar kwam nog goed terug in de partij. Het materieel voordeel van Van Rekom gaf uiteindelijk toch de doorslag.

Marcel Klein en Roland Kop speelden een gelijkopgaande partij waarin Klein in het eindspel een voordeel behaalde en hiermee de winst kon binnenhalen. Koos van den Berg had tegen Mark van Hulst een moeilijke stelling, maar nadat de wedstrijdleider een stuk weg blunderde was het snel uit.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Tim gaat steeds beter spelen

Leo Koppelaar kwam met remise goed weg tegen een ontketende Tim de Waard. Als Tim nog wat meer ervaring opdoet met ingewikkelde eindspelen, kan hij deze partijen voortaan winnen. Cees Moes leek op de winst af te gaan tegen Luana Mensing, maar zag de winnende voortzetting niet, waarna Luana sterk counterde en zo met het punt aan de haal ging.

De kortste partij van de avond werd gespeeld door Gerard van Steenoven tegen Ferhat Erdogan. Gerard viel sterk aan en offerde een stuk voor een betere stelling. Ferhat verdedigde niet goed, waardoor na een half uur spelen de winst naar de jeugdspeler ging.

A.s. donderdag wordt de 9e ronde gespeeld en speelt het 3e team de thuiswedstrijd tegen Nieuwerkerk ad IJssel. Er wordt deze avond gespeeld in de Korfbalkantine, direct tegenover de Havik!!

Dit bericht is geplaatst in Geen categorie, Weekverslag senioren. Bookmark de permalink.

Geef een antwoord