Sliedrecht 4 laat tanden zien

Schiedam – Met een klinkende 5-3 overwinning heeft Sliedrecht 4 haar aspiraties voor dit seizoen bekrachtigd. In een korte maar spannende strijd werd het Schiedamse Fianchetto redelijk eenvoudig aan de kant geschoven. Een aantal spelers toonde aan dit schuiven aardig in de vingers te hebben.

Captain Van der Does

Op twee borden was het al spoedig eenrichtingsverkeer. Kopman Kees wist zijn tegenstander snel in de hoek te drukken. Dit bleek ook de hoek te zijn waar de klappen zouden gaan vallen. Het eerste punt was binnen een uur binnen. Martin Prins deed het team zijn slippertje uit de eerste ronde snel vergeten: met actief positiespel liet hij zijn tegenstander kansloos.

Helaas werden er afgelopen donderdag ook twee onverwachte nullen gescoord. Yaro liet op bord 6 in een goede stelling een steek vallen. Dit bleek een doodsteek; ondanks zijn kleine positionele voordeel wist zijn tegenstander meedogenloos te counteren. Peter Vis leed een zeldzame nederlaag, door in het middelspel een tactisch grapje over het hoofd te zien. Zolang dit een zeldzaam fenomeen blijft, maakt de coach zich nog geen zorgen.

Hans Vink gaf vanuit verloren stelling eindspelles aan zijn tegenstander. Samen met kopman Kees staat hij nog op de volle 100%. Buurman André leek in de opening voor een foutieve afruiling te hebben gekozen, maar wist in het middenspel eenvoudig te consolideren. Het winnende halfje was hiermee een feit.

Toppers Jaap en Henk speelden beide nagenoeg foutloos. Voor Jaap leidde dit tot een eenvoudig gelijkspel. Henk Prins hield in het middelspel weinig over van zijn tegenstander en wist weer een vertrouwde 1 te scoren.

Sliedrecht 4 staat gewoon bovenaan in de rangschikking. Prima natuurlijk. De volgende tegenstander brengt donderdag 17 november een bezoek aan het hol van de leeuw. Ook in deze wedstrijd zal ons aller vierde de leeuwenhuid weer aantrekken.

Dit bericht is geplaatst in Extern, Sliedrecht 4. Bookmark de permalink.

Geef een antwoord