Peter van den Bergh loopt uit

Peter op weg naar zijn 6e kampioenschap?

Peter op weg naar zijn 6e kampioenschap?

SLIEDRECHT – Na de 9e ronde van de interne competitie van Schaakvereniging Sliedrecht is Peter van den Bergh verder uitgelopen op zijn concurrenten. Zelf won hij in een regelmatige partij van Yaro van Beest terwijl zijn directe achtervolgers niet in actie kwamen.

Ook Jorik Klein profiteerde van de afwezigheid van enkele spelers. Hij wist na een moeilijke partij alsnog te winnen van Jaap Euser en stijgt hiermee naar de 4e plaats.

Wim Pool en Niels Mijnster hielden het na zeventien zetten al voor gezien en deelden het punt. Martin Prins hield jeugdtalent Andrew Mensing de hele avond bezig, maar moest in het verre eindspel het onderspit delven.

toen was de voetbal nog niet begonnen....

Toen was de voetbal nog niet begonnen….

Robert van Rekom en André van Dieën hadden meer oog voor het voetbal en pas na het laatste fluitsignaal sloeg Van Rekom toe en pakte het punt mee. Hans Vink maakte korte metten met het snelle speeltempo van Koos van den Bergh en kon binnen het eerste uur al het punt noteren.

Michiel van den Bergh had in Kees van der Does een taaie tegenstander en moest uiteindelijk het hoofd buigen voor de routinier. Peter Vis won na lange tijd weer eens. Gerard van Steenoven had geen antwoord op de sterke aanval van Vis.

Roland Kop speelde een sterke partij tegen Mark van Hulst. Nadat de dames waren afgeruild wist Kop zijn overige stukken sneller in het spel te krijgen en combineerde de wedstrijdleider van het bord.

Luana speelde sterk

Luana speelde sterk

Ook Luana Mensing ging op de winst af tegen Jurgen de Haan, maar na een blunder moest ze berusten in remise.

A.s. donderdag wordt de 10e ronde gespeeld en speelt het 5e team de thuiswedstrijd tegen Messemaker 5.

 

Dit bericht is geplaatst in Weekverslag senioren. Bookmark de permalink.

Geef een antwoord