Dramatische wedstrijd eerste team

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Niels redde de eer

DEN HAAG – Het eerste team van Schaakvereniging Sliedrecht heeft in de derde ronde van de landelijke competitie een enorme zeperd opgelopen. Tegen Schaakhuis 1 werd een dramatische nederlaag geleden; 7,5-0,5. Natuurlijk was deze uitslag geflatteerd, maar wel terecht. Het team van teamleider Jerry van Rekom kende enkele personele problemen, maar dat was nog geen reden om tegen zo’n grote nederlaag aan te lopen. Alleen Niels Mijnster wist een halfje voor Sliedrecht te scoren.

In een KNSB-onwaardige locatie trad het Sliedrechtse vlaggenschip met twee invallers aan tegen de Haagse koploper, die speciaal voor deze wedstrijd enkele top-reserves had opgesteld.

Aanvankelijk zag het er nog niet zo verkeerd uit, want op veel borden leken de Sliedrechtspelers zeker niet minder te staan. De  jarige Wim Pool greep echter als eerste mis. Zijn aanvankelijk voordelige stelling hielp hij in enkele zetten om zeep en zo was de achterstand een feit.

Vervolgens overschatte Peter van den Bergh zijn goede stelling en in plaats met enkele geduldzetten zijn stelling te verbeteren blunderde hij materiaal weg en kon zo ook een nul noteren.

tobias

Tobias blunderde een goede stelling weg

Tobias Dekker leek vanuit de opening op een overwinning af te stevenen, maar in het vierde uur blunderde hij een stuk weg. Dat was zelfs teveel voor zijn uitstekende stelling; 3-0 voor Schaakhuis.

En het leed was nog niet geleden. Invaller Adrian Mensing speelde een prima partij en leek zelfs even in het voordeel. Een kleine onnauwkeurigheid werd hem echter fataal; 4-0.

Broer Andrew leek aanvankelijk ook goed te staan. Even goed verdedigen en daarna actief worden. Ook hier betekende een mindere zet direct het einde, al werd dat nog wel even gerekt; 5-0.

Niels Mijnster speelde weer op zijn Mijnsters; niet te volgen. Hij kwam iets minder te staan, maar knokte zich terug in de partij. In het eindspel leek hij de beste kansen te hebben, maar uiteindelijk kwam hij niet verder dan remise. De eer was gered; 5,5-0,5.

Robert van Rekom speelde een moeizame partij, waarin hij een pion verloor. Hij zocht nog wel de tegenaanval, maar het ontstane toreneindspel leek uiteindelijk niet te houden; 6,5-0,5.

Tenslotte moest invaller Jerry van Rekom aan het kopbord ook de koning neerleggen. Hij speelde een degelijke partij, waar de kansen ongeveer gelijk leken. In het verre eindspel en na 5 uur spelen bleek het ontstane eindspel echter niet te houden; 7,5-0,5.

Na deze zeperd zal het eerste team zijn rug moeten rechten en wel op 26 november aanstaande, wanneer ‘angstgegner’ Rijswijk op bezoek komt.

Dit bericht is geplaatst in Extern, Sliedrecht 1. Bookmark de permalink.

1 Reactie naar Dramatische wedstrijd eerste team

  1. Pingback: Schaakhuis klopt Sliedrecht 7,5 – 0,5 | Schaakhuis

Geef een antwoord