Sliedrecht 3 pakt koppositie

p1000430

Sliedrecht 3 (rechts) – Nieuwerkerk a/d IJssel 2

SLIEDRECHT- Afgelopen donderdag heeft het derde aan zijn verplichtingen voldaan. In de korfbalkantine werd Nieuwerkerk 2 eenvoudig aan de kant geschoven: het team van coach Marcel Klein -die zelf helaas thuis vanaf de bank de wedstrijd heeft moeten volgen vanwege ziekte- won met 7-1.

Pieter Pons gaf al snel het goede voorbeeld door op bord 4 in een soepele partij zijn tegenstander tot opgave te dwingen. Buurman Kees Wessels volgde dit voorbeeld door de partij uit te melken naar een gewonnen eindspel. Een solide 2-0 voorsprong was een feit.

Nico was de gehele partij de baas op het bord en kon zodoende ook een matchpunt bijschrijven. William speelde zeer geduldig en nauwkeurig en wist een ogenschijnlijk gelijkwaardig eindspel op zeer fraaie wijze naar zijn hand te zetten: 4-0.

p1000432

Nico (voorgrond) had een soepele avond

Martijn kreeg een saaie Konings-Indisch op het bord. Gezien de tussenstand besloot de jongste Stoker het saai te houden, wat leidde tot het winnende halfje. Zijn grote broer wist op het voorste bord een knotsgek eindspel alsnog naar zijn hand te zetten, waarmee een monsterscore in de maakt was.
Filosoof Sulman was wat laat aanwezig in de speelzaal. Naar eigen zeggen moest zijn vrouw de auto hebben en moest hij gedwongen met de vrachtwagen naar Sliedrecht komen?! Met een Merwede-brug waar een gesloten verklaring geldt voor vrachtwagens was dat niet een erg goede keuze van onze Brabander. De partij van Jan was dan ook laat in de avond klaar, dit keer wel met een verdiend winstpunt. Willem Kuiper bracht met een zwaarbevochten remise de eindstand op 7-1.

p1000431

Jan Sulman mijmerde zich naar winst

Sliedrecht 3 heeft met deze overwinning de koppositie gegrepen. Maandag 21 november wacht al weer de volgende clash: het sterke Messemaker 1847 zal de degens met onze talenten gaan kruisen. Supporters kunnen gebruik maken van de combiregeling, inclusief een hotelovernachting. Bij winst zet ons aller derde een grote stap richting het kampioenschap.

Dit bericht is geplaatst in Extern, Sliedrecht 3. Bookmark de permalink.

Geef een antwoord