Tweede winst op rij voor tweede team

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Teamleider Leo wist weer te winnen

ROTTERDAM – Vorig seizoen kwam het tweede team van Schaakvereniging Sliedrecht met 3 overwinningen sterk uit de startblokken. Daarna ging het een stuk minder. Ook dit seizoen is het team van teamleider Leo Koppelaar weer uitstekend gestart. Na een eerste vrije ronde wisten de Sliedrechters 2 keer op rij te winnen, Afgelopen vrijdag moest Charlois Europoort 4 er met 5-3 aan geloven. Zodoende staat het tweede team op een keurige derde plaats met 4 punten.

Tegen het Rotterdamse team, dat met een tactische opstelling de Sliedrechters wilden verrassen, startte Sliedrecht met 2 invallers en wel met 2 Kesen; Wessels en Van der Does.

Vanaf het begin zag het er goed uit, want op veel borden had Sliedrecht de voorhand. Dat leverde na 2 uur spelen het eerste punt op. Jerry van Rekom speelde eindelijk weer eens een modelpartij met De Leeuw en liet zijn geroutineerde tegenstander in het eindspel kansloos.

Er volgde snel een volgend punt, maar dat was niet meer verwacht. Wim Hokken verloor in de opening een pion en leek kansloos ten onder te gaan. Maar juist dan is de veelvoudig kampioen van Sliedrecht het gevaarlijkst. Hij wist dan ook een geniepig matnet te breien; 0-2.

De Rotterdammers hadden hun sterkste speler aan bord 7 geplaatst. Daar trof hij invaller Kees van der Does, die zich in het middenspel verrekende en geruisloos verloor; 1-2.

teunisdenrooijen10a

Teunis speelde een prachtige partij

Vervolgens liet Teunis den Rooijen zien weer in topvorm te zijn, want zijn tegenstander werd vrij kansloos na het middenspel mat gezet; 1-3.

Theo Dekker en Kees Wessels wisten met degelijke remises de voorsprong te handhaven en het eerste matchpunt veilig te stellen; 2-4.

Hans Klein speelde een prima partij en had vanaf het begin het initiatief dat een kwaliteit opleverde. Dat voordeel liet hij niet meer schieten; 2-5.

Kopman Adrian Mensing speelde een geweldige partij en leek lang op de winst af te stevenen. Helaas greep hij in gewonnen stelling mis; 3-5.

Op 1 december – ijs en weder dienende – komt Nieuwerkerk ad IJssel 1 op bezoek. Kijken of Sliedrecht 2 de goede start een goed vervolg kan geven.

Dit bericht is geplaatst in Extern, Geen categorie, Sliedrecht 2. Bookmark de permalink.

Geef een reactie