Gerard van Steenoven slaat toe bij senioren

s5-gerard3

Gerard veegde Leo van het bord

SLIEDRECHT – In de 11e ronde van de interne competitie van Schaakvereniging Sliedrecht heeft jeugdspeler Gerard van Steenoven opnieuw laten zien een aanwinst voor de competitie te zijn. In een aanvallende partij joeg hij de koning van tegenstander Leo Koppelaar over het bord en wist zo een mooie overwinning te behalen.

Gerard was niet de enige jeugdspeler die tot scoren kwam, want ook Luana Mensing liet zien dat het jeugdbeleid van de schaakvereniging zijn vruchten afwerpt; in een mooi opgebouwde partij schoof ze Roland Kop bijna geroutineerd van het bord.

2016-luanamensing12

Luana won opnieuw

Peter van den Bergh blijft na een moeizame remise tegen Jerry van Rekom weliswaar koploper, maar ziet de achtervolgers langzaam dichterbij komen.

Wim Hokken had de nodige moeite met Floris Verweij die de 20-voudig clubkampioen goed bezig hield. Pas in het verre eindspel, met voor beide spelers nog maar heel weinig tijd op de klok, wist Hokken de stelling dusdanig ingewikkeld te maken dat Verweij een zeldzaam verlies op tijd moest incasseren.

Wim Pool leek in het eindspel tegen Kees Wessels de beste papieren te hebben, maar op een slimme manier wist Wessels de stelling gelijk te trekken en nadat beide spelers koning + dame op het bord hadden, werd de vrede getekend.

Ook Tobias Dekker had de volle bedenktijd nodig om Niels Mijnster te verslaan. In een spannend eindspel wist Dekker met 3 verbonden pionnen tegen een loper de partij in zijn voordeel te beslechten. Clubkampioen Jorik Klein greep mis tegen Theo Dekker en moest daarna al snel zijn koning omleggen.

William Gijsen wond er tegen Koos van den Berg geen doekjes om  en offerde direct een loper op f7. Koos speelde de verkeerde voortzetting en moest met zijn koning naar het centrum, waar hij vakkundig werd mat gezet. Johan Gijsen kon geen vuist maken tegen een sterk spelende Nico van Mourik en kon al snel aan de wijn .

216-jansulman11

Jan greep zijn kans tegen Frans

‘Oude bekende’ Frans Fijlstra komt de competitie in Sliedrecht versterken en mocht in zijn eerste partij aantreden tegen Jan Sulman. De partij ging gelijk op, maar Fijlstra mist nog wat spelritme en zag het punt naar Sulman gaan. Cees Moes wist een mooie aanval op te bouwen die echter goed werd gepareerd door Mark van Hulst. In het uiteindelijke pionneneindspel speelde Van Hulst net iets nauwkeuriger en kon het punt alsnog binnenhalen.

A.s. donderdag wordt de 12e ronde gespeeld en speelt het 6e team de thuiswedstrijd tegen De Willige Dame uit Dordrecht. Zaterdag 26 november aanstaande speelt het 1e team thuis tegen Rijswijk.

Dit bericht is geplaatst in Weekverslag senioren. Bookmark de permalink.

Geef een antwoord