Jeugd zorgt voor punten in zesde team

s6-dwd3b

Aan de start

SLIEDRECHT – Nadat teamleider Jurgen de Haan zelf in de eerste wedstrijd het goede voorbeeld had gegeven door te winnen (hetgeen niet genoeg was voor de teamwinst) gaven in de tweede wedstrijd van het seizoen de jeugdspelers het goede voorbeeld. In de  met 1,5-2,5 verloren wedstrijd tegen het sympathieke De Willige Dame-viertal scoorden Gerard van Steenoven en Tim de Waard wel 1,5 punten.

Het thuisdebuut van het zesde team (nog nooit kende Schaakvereniging Sliedrecht zoveel externe teams) zag er veelbelovend uit. Debuterend teamleider Jurgen de Haan posteerde de jeugd aan de topborden, terwijl Cees Moes en Ferhat Erdogan de staartborden bemanden.

s6-gerard

Kopman Gerard deed het uitstekend

Het werd een spannende wedstrijd, waarin Cees Moes als eerste moest capituleren. Hij verloor al snel een stuk, en nog één, knokte zich wel terug, maar dat bleek niet genoeg; 0-1.

Vervolgens wist kopman Gerard van Steenoven zijn geroutineerde tegenstander een remise-eindspel af te dwingen. Oud-lid Anne Meeldijk geloofde het wel en zo werd het 0,5-1,5.

Ferhat speelde een uitstekende partij, waarin hij lang op minstens een remise afging. Helaas greep hij in het verre eindspel alsnog mis en moest hij zijn koning omleggen; 0,5-2,5.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Tim won netjes

Tim de Waard kende wat openingsproblemen, maar ging er toen echt voor zitten. Met een oprukkende koning en pionnen wist hij het de tegenstander uiteindelijk onoverkomelijk moeilijk te maken. Die zag dat ook in en gaf terecht op; 1,5-2,5.

Een hoopvolle wedstrijd van het zesde team. Teamleider De Haan kan met een gerust hart de komende wedstrijd tegemoet zien.

Dit bericht is geplaatst in Extern, Sliedrecht 6. Bookmark de permalink.

Geef een reactie