Tweede team verliest onnodig van Nieuwerkerk aan den IJssel

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Wout Houdini won wel

SLIEDRECHT – Het tweede team van captain Leo Koppelaar heeft in de 4e ronde van de promotieklasse van de RSB tegen Nieuwerkerk aan den IJssel onnodig verloren. Door enkele blunders, tijdnood en hoestbuien gingen goed staande spelers ten onder.

Beide teams traden met 1 invaller aan en deze werden toevallig ook aan elkaar gekoppeld, zodat er een gelijkwaardige opstelling achter de borden zat.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Kopzorgen voor Theo in gewonnen stand

Na ruim 2 uur spelen was er op de borden nog weinig te zeggen over de stellingen. Daarna ging het ineens snel. Theo Dekker blunderde in een goede stelling een toren weg en kon meteen opgeven. Op hetzelfde moment moest ook Hans Klein, na nooit echt in het voordeel te zijn geweest, zijn koning omleggen.

Wout Boer leek het moeilijk te hebben, maar wist de ingewikkelde stelling op zijn eigen ‘Houdini’ wijze knap naar winst om te buigen. Floris Verweij speelde een partij uit één stuk en kon, uiteraard in tijdnood, de winst naar zich toetrekken.

Invaller Kees Wessels wist tussen de hoestbuien door een redelijke stelling op het bord te krijgen, maar moest in het eindspel alsnog opgeven. Ook kopman Adrian Mensing kon het niet bolwerken tegen zijn ontketende tegenstander en zag het punt aan zijn neus voorbijgaan.

wimhokken

Wim behield zijn 100%-score

Gelukkig kon Wim Hokken, strategisch op bord 8 geplaatst, zijn tegenstander wegcombineren en het pionneneindspel winnend afsluiten. Met alleen nog Teunis den Rooijen in een onduidelijke stelling bezig, zat een 4-4 uitslag er nog in.

Beide spelers hadden echter weinig tijd, en wetende dat een remise voldoende was voor de teamoverwinning, hield de tegenstander de stelling gesloten en liet het initiatief aan Teunis over. Teunis had echter zo weinig tijd, dat hij uiteindelijk moest berusten in remise. Dat de toeschouwers daarna allemaal de winnende zet voor Teunis hadden gezien, was een schrale troost.

Met vier punten staat Sliedrecht 2 in de middenmoot van de promotieklasse. Op 9 januari a.s. volgt de belangrijke uitwedstrijd tegen Erasmus uit Rotterdam. Kijk voor alle standen op http://r-s-b.nl/competitie-promotieklasse/

Dit bericht is geplaatst in Extern, Sliedrecht 2. Bookmark de permalink.

1 Reactie naar Tweede team verliest onnodig van Nieuwerkerk aan den IJssel

  1. Pingback: Eerste team wint uit in Sliedrecht – SV Nieuwerkerk

Geef een reactie