Teunis den Rooijen velt koploper

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Teunis won knap van Peter

SLIEDRECHT – In de 14e ronde van de interne competitie van Schaakvereniging Sliedrecht is koploper Peter van den Bergh tegen zijn eerste verlies van dit seizoen opgelopen.

Tegenstander Teunis den Rooijen hield de stelling goed gesloten en wikkelde af naar een pionneneindspel waarin hij net iets nauwkeuriger speelde en met een vrijpion de partij besliste.

Ondanks dit verlies blijft Van den Bergh op de eerste plaats in de rangschikking met een ruime voorsprong op de achtervolgers.

Wim Hokken blijft op de tweede plaats na een supersnelle remise tegen Kees Wessels, die geen risico wilde nemen in een voor hem iets betere stelling. Theo Dekker neemt de derde plaats in na een moeilijke partij tegen William Gijsen.

Jerry van Rekom en Wim Pool bestreden elkaar de hele avond, maar kwamen na 4 uur spelen niet verder dan remise en ondanks een goede start zag Jan Sulman het punt naar clubkampioen Jorik Klein gaan.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Jan Sulman zag de bui al hangen.

Gerard van Steenoven had een zware dobber aan Hans Klein en moest al snel een stuk ruilen tegen 2 pionnen. Het verschil in materiaal besliste uiteindelijk de partij in het voordeel van routinier Klein.

Ook Luana Mensing kon geen vuist maken tegen haar tegenstander. Willem Kuiper rolde de stelling van de jongste speelster vakkundig op. Tim de Waard speelde daarentegen een mooi opgebouwde partij tegen Roland Kop en kon met de winst naar huis.

pa3-s5-6

Koos redde het niet tegen Joost

Marcel Klein zag zijn stelling tegen Daniël de Bruin instorten, maar wist er met veel moeite toch nog remise uit te slepen. Joost Stoker moest zijn externe team en zijn partij tegen Koos van den Berg in de gaten houden. Helaas voor Koos pakten beide opdrachten voor Joost goed uit en kon Stoker de eigen partij naar zich toe trekken en won het team met 6-2!

Nico van Mourik ging er eens goed voor zitten tegen Jurgen den Haan en zag zijn inspanning beloond met de winst. Mark van Hulst had tegen Henri Hartog mat in één in zicht, maar met de enige ontsnapping die Hartog nog had wist hij uiteindelijk het punt nog te scoren.

Ferhat Erdogan speelde een puike partij tegen Leo Koppelaar en wist met een fraaie aanval zijn tegenstander van het bord te combineren. Frans Fijlstra wist de aanval van Cees Moes af te slaan en kon zo weer een punt bijschrijven.

A.s. donderdag wordt de 15e ronde van de competitie gespeeld, speelt Sliedrecht 3 thuis tegen Krimpen 4 en 17 december speelt het 1e team in Gouda de belangrijke uitwedstrijd tegen Messemaker 1847 2.

Dit bericht is geplaatst in Weekverslag senioren. Bookmark de permalink.

Geef een antwoord