Sliedrecht 6 oogst eerste matchpunt

… Van onze reporter en coach Jurgen de Haan:

MOORDRECHT – Na een administratieve blunder van de teamleider (verkeerde speeldatum in de agenda, red.) mocht het viertal gelukkig alsnog aantreden tegen De IJssel. Deze sportieve strijd is uiteindelijk geëindigd in 2-2 gelijkspel. Hoe dat is gegaan, leest u hieronder.

img_1731 jurgendehaan-201612 s5-gerard3 s5-tim3

Op bord 1 speelde Jurgen een aanvallende partij, waarin hij uiteindelijk geen voordeel kon halen. Nadat het meeste materiaal van het bord geruild was, eindigde het toreneindspel dat daaruit kwam in remise.

Op bord 2 speelde Michiel vanaf het begin gelijk op de aanval. Met zwart zette hij de damevleugel van wit flink onder druk, wat uiteindelijk stukwinst opleverde. Wit probeerde nog een aanval op te zetten via de koningsvleugel, die uiteindelijk gepareerd werd. Toen zag de witspeler er geen gat meer in en legde hij zijn koning om.

Op de twee laatste borden speelden de twee externe talenten van Sliedrecht, Gerard en Tim. Gerard toverde een leuk offer op het bord, maar de tegenstander trapte helaas niet in de truc. Door de zware materiaalachterstand moest hij de partij na een tijdje verloren laten gaan.

Gelukkig was daar Tim, onze redder in nood. Hij speelde een keurige partij, zonder blunders en dubieuze capriolen. Lange tijd ging de partij gelijk op. Op den duur dacht zijn tegenstander dat hij een stuk had gedoneerd, wat helaas niet zo bleek te zijn. Omdat uiteindelijk geen van beide spelers de winst kon vinden, eindigde ook deze partij in remise.

Al met al een mooie wedstrijd, met een verdiende uitslag. Zullen er nog meer matchpunten volgen?

Dit bericht is geplaatst in Geen categorie, Sliedrecht 6. Bookmark de permalink.

Geef een antwoord