Jurgen de Haan wint van routinier

intern1617-r19-jdh-jsub

Jan Sulman ziet de bui al hangen tegen Jurgen de Haan

SLIEDRECHT – In de 20e ronde van de interne competitie van Schaakvereniging Sliedrecht leek het er op dat alle op papier sterkere spelers hun partij gingen winnen. Alleen Jurgen de Haan wist deze regel te breken door knap te winnen van routinier Jan Sulman.

Jurgen zette een mooie stelling op en maakte het meteen ingewikkeld. Sulman werd hierdoor dusdanig op het verkeerde been gezet dat hij mat in 1 over het hoofd zag.

De partij tussen koploper Peter van den Bergh en Tobias Dekker ging redelijk gelijk op, maar uiteindelijk was het Van den Bergh die in het eindspel korte metten maakte zijn teamgenoot. Door deze overwinning loopt Van den Bergh verder uit op de achtervolgers.

intern1617-r20-ms-wp

Martijn liet Wim zweten

Peter Vis had in Robert van Rekom een lastige tegenstander en na een misgreep van Vis konden de stukken al weer snel in het doosje.

Ook Luana Mensing kon geen vuist maken tegen Jaap Euser en ook zij moest al snel opgeven.

Martijn Stoker wist het tegen oud-kampioen Wim Pool lang vol te houden en een verrassing zat in de lucht. Pool liet het echter niet zover komen en moest Stoker alsnog het hoofd buigen.

Gerard van Steenoven was naast het schaken ook nog zijn Engelse woordenschat aan het bijwerken en dat dit geen goede combinatie was, bleek wel uit de uitslag van de partij: Gerard moest reddeloos opgeven tegen Nico van Mourik.

Joost Stoker maakte een einde aan de winnende reeks van Mark van Hulst. Ondanks een goede partij kreeg Van Hulst in het eindspel teveel druk op een open lijn en zag hij zijn stelling instorten.

Marcel Klein leek slechter uit de opening te komen tegen Tim de Waard, maar vocht zich knap terug en wist de stelling toch nog op remise te houden.

intern1617-r19-cb-fe

Ferhat won van Cees

Henri Hartog en Roland Kop speelden een leuke pot die Hartog zonder al te veel moeite wist te winnen.

Ook Ferhat Erdogan zette tegen Cees Moes een sterke aanval op die een dame opleverde en daarmee ook de partij.

Johan Gijsen ging er tegen Daniël de Bruin eens goed voor zitten en zijn inspanningen werden beloond met een dame voorsprong, waarna hij de partij netjes naar winst schoof.

A.s. donderdag wordt de 21e ronde gespeeld en speelt het viertal de thuiswedstrijd tegen H.I. Ambacht.

Dit bericht is geplaatst in Weekverslag senioren. Bookmark de permalink.

Geef een reactie