Tweede team laat favoriet glippen

s2-rsr2b

Kopman Kees remiseerde

SLIEDRECHT – Het tweede team van Schaakvereniging Sliedrecht heeft net niet kunnen stunten tegen het sterke RSR Ivoren Toren 2. Het Rotterdamse team speelde vorig seizoen nog landelijk en bezit over ijzersterke topborden. Toch leek na een paar uur spelen een verrassing in de maak. Uiteindelijk wisten de Rotterdammers hun sterkte vooral op de topborden te etaleren, waardoor een iets geflatteerde, maar uiteindelijk verdiende  3-5 nederlaag voor de Sliedrechtse reserves op het scorebord kwam te staan.

De wedstrijd kwam laat op gang, maar het eerste pluspunt voor Sliedrecht aan bord 1, waar invaller Kees Wessels een soepel remise binnen wist te slepen. Daarna ging het aan de topborden mis voor Sliedrecht. Als eerste kon tijdnoodkoning Floris Verweij zijn talent dit keer niet in de laatste seconden tonen. Zijn tegenstander gaf de Sliedrechtse jeugdspeler geen schijn van kans.

s2-rsr2d

Jerry werd langzaam maar zeker weggeschoven

De achterstand werd verdubbeld nadat Jerry van Rekom langzaam maar zeker was weggespeeld na een onnauwkeurigheid in het middenspel.

Wout Boer wist vervolgens een halfje te boeken na een evenwichtige partij.

Het noodlot sloeg vooral aan bord 2 toe, waar Hans Klein aanvankelijk een zeer sterke partij speelde en lang goed leek te staan. Toen zijn voordeel leek weg te ebben kon hij kiezen voor drie keer dezelfde stelling en dus remise, maar Hans bleef op winst spelen en miste echter een winnende voortzetting van zijn tegenstander. 1-4 en de strijd leek gestreden.

Wim Hokken dacht daar nog even anders over door na een mindere opening zich terug te knokken in de partij en in het verre eindspel toe te slaan; 2-4.

Teunis den Rooijen leek aanvankelijk uitstekend te staan en alle hoop was er voor een goed resultaat. In tijdnood bleek zijn tegenstander echter uitstekend te counteren en de problemen werden onoverkomelijk; 2-5.

s2-rsr2c

Handige Theo

Het slotakkoord kwam van Theo Dekker, die na een schuifopening rechtstreeks op remise leek af te stevenen. Door een foutje kwam Dekker echter duidelijk minder te staan, maar door actief tegen te spelen kwam hij terug in de partij. In het ontstane eindspel bleek hij duidelijk handiger dan de tegenstander; 3-5.

Door deze nederlaag is het team van teamleider nog niet zeker van handhaving, maar ook nog niet helemaal uitgeschakeld in de race om de 2 promotieplaatsen in de Promotieklasse van de RSB.

Dit bericht is geplaatst in Extern, Sliedrecht 2. Bookmark de permalink.

Geef een antwoord