Sliedrecht 4 koploper af

foto-Dorpskerk-klein

Het stedenbouwkundige hoogtepunt van Spijkenisse, op steenworp afstand van de speelzaal

SPIJKENISSE – Afgelopen vrijdag toog ons aller vierde naar de mooiste gemeente van Nederland voor een match tegen de plaatselijke SV. Het werd een deceptie. Ten gevolge van een veelvoud aan individuele blunders werd een smadelijke 4,5 – 3,5 nederlaag geleden in de buitenwijk van Rotterdam. Zuur, de koppositie is vergeven.

IMG_2587

Het startschot, toen alles nog goed was

Na prettig te zijn ontvangen door de wedstrijdleider en toen het stichtelijke woord was gesproken, werd er om stipt 20:00 afgetrapt in het fraaie speelcomplex. De start was prima. Kopman Kees vd Does kwam met wit al snel in een aangename variant van het Koning- Indisch terecht en wist via de open c-lijn prima de koers op het bord te bepalen. Buurman Jaap Euser wist in een Slavische strijd al snel in gezonde conditie het fijne  … c5 te spelen. Henk Prins was gekoppeld aan de meest geroutineerde speler van de RSB, die zijn dag niet had (of juist wel). Na 10 zetten kónden de stukken al weer in de doos, ware het niet dat de routinier Henk heel sportief nog even langer liet genieten van een gewonnen stelling.

Dr. Vis kruiste op bord 4 de degens met de assistent-competitieleider van de RSB. De partij bloedde sneller dan verwacht dood in een remise.

Martin Prins kreeg een fijne aangenomen Damegambiet op de velden. Zijn winst bleek later op de avond een kwestie van tijd te zijn geweest.

Op bord 6 speelde André van Dieën de ziekenhuis-variant van het Italiaans. Door middel van enkele zwarte spoedingrepen stond er lange tijd toch nog een evenwichtig middenspel op tafel.

ziekenhuis

André haalde vooral inspiratie uit een ander Spijkenisser stedenbouwkundig hoogtepunt

Yaro van Beest was er eens goed voor gaan zitten en toverde na anderhalf uur spelen een gewonnen positie op het bord. Topscoorder Hans Vink speelde na 2 maanden blessureleed weer een gehele partij. In de stofzuiger-variant van het Italiaans werd al snel besloten tot remise.

Ondanks een soepele start ging het rond 22:00 totaal mis. Totaal mis. Bij een 1-2 voorsprong zag Yaro een petit-combination over het hoofd. Na drie kwartier mijmeren, zuchten, peinzen en hoofdschudden werd geconcludeerd dat er geen weerlegging te vinden was. Yaro droop teleurgesteld af. De verrassingsaanval van zijn tegenstander bleek dodelijk. Kopman Kees had ondertussen zijn sterke stelling om zeep geholpen en afgewikkeld naar een zwaar verloren eindspel. Een zeldzaam verlies van de topper aan Sliedrechtse zijde. De zwarte koning van André bevond zich tevens op de intensive care. Een dappere reanimatiepoging mocht niet meer baten.

4-3 voor de thuisploeg. 23:00. Jaap was al een uur aan het ploeteren in een verzwakte stelling met een pion achterstand. Het eerste verlies van Sliedrecht 4 bleek een kwestie van tijd: het remise-aanbod van de tegenstander kon niet meer worden geweigerd.

Het kampioenschap is ver weg, maar niet buiten handbereik. De laatste twee matches dienen met duidelijk cijfers gewonnen te worden. Donderdag 23 februari wacht de thuiswedstrijd tegen de Dordtenaars.

Dit bericht is geplaatst in Extern, Sliedrecht 4. Bookmark de permalink.

Geef een antwoord