Zesde team boekt eerste thuisoverwinning

s6-hia

Aan de start

SLIEDRECHT – Nadat er al eerder resultaat gehaald werd door ons aller viertal, is donderdag 9 februari jongstleden de eerste overwinning binnen gehengeld. Dit gebeurde in een thuiswedstrijd tegen de sportieve senioren van Hendrik Ido Ambacht. Hoe dat is gegaan, leest u hieronder.

s6-leo

Kopman Leo won vanaf acquit

Aan het topbord ging Leo Koppelaar voortvarend van start. Zijn tegenstander werd compleet overrompeld door Leo’s zelfbedachte variant van het Scandinavisch. Het theoretische antwoord daarop moet nog gevonden worden, ook door Leo’s opponent. Al snel zag hij een dame en een paard opdoemen. Het verrassingseffect was  compleet op de laatste zet. Pxg2 en hartstikke mat.

Door deze vroege 1-0 kreeg de rest van de spelers vleugels. Daniël de Bruin speelde op bord drie de leeuw en deze keer werd die niet al vroeg geslacht. Sterker nog, de witspeler werd verleid op f7 te slaan. Die pion bleek echter niet zo gratis als hij leek en uiteindelijk moest wit de loper geven. Daarna zette Daniël stevig de beuk erin, om zo een winnende materiaalvoorsprong op de bouwen. Daarmee is er nog een wonder de wereld uit: het eerste externe punt van Daniël. Het begin van het einde?

s6-hib

Ferhat zorgde voor het winnende punt

Op bord 4 heeft Ferhat Erdogan prachtig geknokt. In de opening gaf hij materiaal weg, maar hij liet het hoofd niet hangen. De aanval werd geopend en niet zonder resultaat. Nadat al het verloren materiaal was gecompenseerd, vergat de tegenstander zijn koning op correcte wijze te verdedigen en ging pardoes mat. Een mooi resultaat van Ferhat.

Met een stand van 3 tegen 0 was alleen onze wedstrijdleider, tevens extern debutant in het viertal, nog aan het ploeteren. Zijn tegenstander had drie pionnen tegen een stuk en wist daar goed gebruik van te maken. Mark van Hulst kreeg niet de kans zijn stukken goed mee te laten doen, die daardoor werkloos op de damevleugel stonden toe te kijken. Vandaar zagen zij hoe de witte koningsstelling onder de voet gelopen werd.  Daarmee was de eer van de uitploeg gered en kwam de eindstand op het bord: 3-1.

Dit bericht is geplaatst in Extern, Sliedrecht 6. Bookmark de permalink.

Geef een reactie