Ferhat Erdogan blijft scoren

FerhatErdogan10a

Ferhat won in aanvallende stijl

SLIEDRECHT – In de 22e ronde van de interne competitie van Schaakvereniging Sliedrecht heeft Ferhat Erdogan opnieuw toegeslagen. Vorige week scoorde hij het winnende punt in de teamwedstrijd tegen H.I. Ambacht en deze ronde wist hij keurig te winnen van Michiel van den Berg. Hiermee laat Ferhat zien dat hij steeds beter gaat schaken en dat de lessen van Peter Vis haar vruchten afwerpen.

Koploper Peter van den Bergh won opnieuw, al had hij wel de nodige moeite om tegenstander Robert van Rekom op de knieën te krijgen. Pas in het verre eindspel wist Van den Bergh het pionneneindspel naar zijn hand te zetten.

WimPool10b

Wim won in het verre eindspel

Achtervolger Wim Pool leek tegen Wim Hokken op weg te zijn naar remise, maar na een misgreep van Hokken kon Pool alsnog met het punt aan de haal.

Ook Wout Boer wist een mogelijke remise tegen William Gijsen te voorkomen en schoof geroutineerd naar de winst.

Jaap Euser en Kees Wessels speelden een interessante partij die echter geen moment uit evenwicht ging en remise was hier de terechte uitslag.

Jerry van Rekom had in Jurgen de Haan een taaie tegenstander en kon de stelling van de jeugdspeler niet doorbreken. Ook hier werd het punt uiteindelijk gedeeld.

Henk Prins kreeg een ontketende Joost Stoker tegenover zich en moest al direct in de verdediging. Joost liet zich niet van de wijs brengen en schoof de probleemmeester ‘probleemloos’ van het bord.

Yaro van Beest kwam tegen Peter Vis een stuk achter in ruil voor 2 pionnen. Aan het eind bleek dit geen goede ruil en kon Vis de partij winnend afsluiten.

Marcel Klein had de betere stelling en meer materiaal tegen Hans Vink, maar hij overzag een mooie combinatie van Vink en moest zijn koning omleggen.

Gerard van Steenoven kon eveneens materiaal winnen van Mark van Hulst, echter ook Gerard vergat een tussenschaakje en zag een toren en daarmee de winst aan zijn neus voorbij gaan.

Henri Hartog won in het middenspel een stuk van Koos van den Berg en wist met dit voordeel de partij winnend af te sluiten.

pa3-s5-2

Roland wordt steeds sterker

Johan Gijsen kon geen vuist maken tegen André van Dieën en hier konden de stukken alweer snel in het doosje.

Roland Kop zette weer een sterke partij neer en wist deze ronde routinier Leo Koppelaar aan zijn zegekar te binden.

Frans Fijlstra blijft ook winnen. In een moeilijke partij wist hij Tim de Waard met een vrijpion te verslaan.

A.s. donderdag wordt de 23e ronde gespeeld en speelt het 4e team de belangrijke thuiswedstrijd tegen concurrent Dordrecht 4. Bij winst blijft het team van captain Joost Stoker zicht houden op het kampioenschap.

Dit bericht is geplaatst in Weekverslag senioren. Bookmark de permalink.

Geef een antwoord