Sliedrecht 5 sluit goed seizoen af met nederlaag

sp5-sl5a

Aan de start

SPIJKENISSE – Vrijdagavond 17 februari stond alweer de zesde en laatste wedstrijd voor het vijfde team op het programma. Tegen het sportieve team van Spijkenisse werd een terechte 5,5 – 2,5 nederlaag geleden. De vijfde compagnie had duidelijk zijn kruit verschoten in de eerdere wedstrijden.

De eerste tegenvaller was laat op de donderdagavond, toen La Chouffe een helder moment had en tot de conclusie kwam dat hij niet op twee slagvelden tegelijk kan strijden. Helaas gaf hij de voorkeur aan een bruiloft en moesten de teamleiders op zoek naar een invaller. Gelukkig kon veteraan Don Leo meedoen en had hij een pantserwagen beschikbaar om naar Spijkenisse af te reizen. Bedankt Leo!

Om iets over 8 werden de klokken gestart en begonnen de partijen. Alleen op het bord van kameraad Michiel van den Berg gebeurde niet veel. Zoals dit seizoen wel vaker is gebleken, is navigeren niet de sterkste kant van onze Dordtenaar. Met een half uur tijdsachterstand en een eerste waarschuwing omdat zijn telefoon direct afging, begon hij aan de partij.

sp5=sl5c

Luana scoorde weer

Op het bord van soldaat Luana Mensing gebeurde heel veel in korte tijd. Ze kwam een aantal pionnen voor, maar haar koning stond flink op de tocht. Haar tegenstander maakte hier handig gebruik van en wist met remise weg te komen door eeuwig schaak te geven.

Kort daarna moest Daniël de Bruin capituleren. Hij speelde een interessante partij tegen een snelschakende tegenstander. Daniël nam rustig de tijd, speelde prima en kreeg kansen. Helaas onderschatte hij de aanval van zijn tegenstander, waarna het snel voorbij was. Volgend jaar, als hij zijn commandotraining heeft afgerond, verwachten wij betere resultaten! (1,5 – 0,5)

De jonge rekruut Gerard van Steenoven speelde een wisselvallige partij. Met zwart offerde hij een pion voor een actieve toren in het eindspel. Daarna wist hij dit al vluggerend nog bijna te verliezen. Was hij onder de indruk van zijn tegenstandster? Toen zij even een biertje ging halen, kon Gerard zich weer focussen en wist hij de remise binnen te slepen. (2 – 1)

Veteraan Leo Koppelaar heeft vroeger in het vijfde gediend en is voor deze wedstrijd teruggehaald om de jonkies inspiratie te geven. De gepensioneerde luitenant-generaal verscheen strijdlustig ten tonele, maar kon het helaas niet bolwerken tegen zijn goed spelende tegenstander. (3 – 1)

sp5-sl5b

Koos werd bijna topscorer

De ambitieuze korporaal Koos van den Berg wil dit seizoen graag promoveren tot sergeant. Een hoge notatie op de topscoorderslijst kan hem hierbij helpen. Hij begon uiterst gemotiveerd aan de strijd op het derde bord. Zijn troepen verschalkten al snel één van de pionnen van zijn tegenstander. Koos ging daarna vol voor de aanval, wat hem wel een aantal pionnen kostte. Helaas sloeg de aanval niet door en wist zijn tegenstander het goed uit te schuiven. (4 – 1) Grote verslagenheid bij Koos, want dit kost hem de koppositie in het klassement. Al met al heeft hij een geweldig seizoen gespeeld en veel meer gescoord dan vorig jaar!

De boodschap voor de rest was duidelijk: alles moet gewonnen worden om een nederlaag te voorkomen. Michiel gaf direct gehoor aan deze oproep. Met zijn guerrillatactiek stelde hij het afweergeschut van de tegenstander buiten werking. Vervolgens overrompelde hij de weerloze koningsvleugel van wit. Een toppartij van Michiel! De schaakcursus die hij zou krijgen is dezelfde avond nog geannuleerd. In plaats daarvan gaat hij de workshops klokkijken en navigeren volgen. (4 – 2)

Soldaat in opleiding Tim de Waard was er niet helemaal bij, hij trad namelijk aan zonder uniform. Generaal Stoker offerde zich op en stond zijn gele tenue af. Tim wordt op herhalingscursus gestuurd! De strijd op zijn 64 velden ging op en neer. Eerst hadden de troepen van Tim de overhand, maar door een verrassingsaanval kwam zijn tegenstander terug. In het resterende eindspel kreeg Tim goede schwindelkansen, maar moegestreden als hij was, wist hij die niet te benutten. Pas toen zijn laatste strijdkracht volledig omsingeld was, werd de witte vlag gehesen. (5 – 2)

Kopman Jurgen de Han speelde een interessante partij. Zijn openingsvoordeel verdween langzaam en hij moest oppassen dat hij niet slechter kwam te staan. Na een kwaliteitsoffer van zijn tegenstander verzandde de stelling in remise.

Het gele leger sluit het seizoen dus af met een nederlaag. Met 7 matchpunten uit 6 partijen heeft het team het prima gedaan. Nog nooit heeft het 5e team zoveel punten gescoord. Omdat we de laatste ronde vrij zijn, is het nog even afwachten of we uiteindelijk op een promotieplaats eindigen (top 3).

Topscoorder van het team is Jurgen geworden met 5 uit 6, gevolgd door Koos en Luana met 4,5 punt. De stormachtige ontwikkeling van deze talenten is niet onopgemerkt gebleven. De transferperiode is nog niet geopend, maar de eerste aanbiedingen zijn al binnen. De teamleiders zullen in de onderhandelingen de carrière van de talenten voorop stellen, mits hier een passende transfersom tegenover staat.

Dit bericht is geplaatst in Extern, Sliedrecht 5. Bookmark de permalink.

Geef een antwoord