Jurgen de Haan verrast opnieuw

intern1617-r25-jk-jdh

Jorik ziet de bui al hangen

SLIEDRECHT – In de 23e ronde van de interne competitie van Schaakvereniging Sliedrecht heeft Jurgen de Haan opnieuw een mooie slag geslagen. Na enkele weken geleden al Jan Sulman te hebben verslagen, kon Jurgen deze ronde clubkampioen Jorik Klein aan zijn zegekar binden.

De kopman van het vijfde team offerde een stuk en wist met de daaruit ontstane stelling al snel een voordeel te behalen. Na nog wat pogingen de aanval te bestrijden moest Jorik echter toch zijn koning omleggen.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Remisekoning Wessels

Met nog 7 ronden te gaan lijkt Peter van den Bergh probleemloos op weg naar zijn 6e kampioenschap. Zijn partij tegen remisekoning Kees Wessels ging gelijk op en uiteindelijk werd besloten het punt te delen. Wessels liep door zijn 13e remise van het seizoen er één uit op naaste concurrent Jerry van Rekom.

Achtervolger Wim Pool wist weliswaar te winnen van jeugdtalent William Gijsen, maar blijft op een respectabele achterstand van 300 punten op Van den Bergh.

Wim Hokken leek winstkansen te hebben tegen Hans Klein, maar Klein verdedigde zich actief, waarna de remise snel een feit werd.

Henri Hartog hield het lang vol tegen Jerry van Rekom, maar moest in het eindspel zijn meerdere erkennen in de sterk spelende voorzitter.

Jan Sulman had een onverwacht antwoord op de Leeuwopening van Mark van Hulst en wist de stukken van zijn tegenstander helemaal terug te dringen, waarna hij al snel de winst kon ophalen.

Marcel Klein en Leo Koppelaar hielden elkaar lang in evenwicht en, nadat beide spelers geen doorbraak konden forceren, werd de vrede getekend.

Tim de Waard begon sterk tegen Martijn Stoker, maar zag in het middenspel een paar pionnen verdwijnen, wat uiteindelijk tot verlies van de partij leidde.

intern1617-r25-gvs-ff

Frans kwam goed weg tegen Gerard

Frans Fijlstra en Gerard van Steenoven kwamen in een volledig gelijk eindspel terecht – nadat de jeugdspeler een kans op de winst had gemist – wat theoretisch remise was. Gerard koos echter een verkeerde voortzetting, waarna Frans het punt voor het oprapen had.

Ferhat Erdogan leek ook deze ronde op weg naar de winst, maar greep mis, waarna tegenstander Johan Gijsen de partij naar zich toe kon trekken.

Joost Stoker had in Daniël de Bruin een taaie tegenstander en het duurde tot na het tweede biertje voordat Stoker zijn stelling naar winst kon uitbouwen.

A.s. donderdag wordt de 24e ronde gespeeld. Zaterdagmiddag 4 maart speelt de jeugd om het 37e kampioenschap van de Alblasserwaard.

Dit bericht is geplaatst in Weekverslag senioren. Bookmark de permalink.

Geef een antwoord