Terechte nederlaag tweede team

s6-leo

Kopzorgen voor teamleider Leo

SPIJKENISSE – In de zesde ronde van de Promotieklasse van de Rotterdamse Schaakbond heeft het tweede team van Schaakvereniging Sliedrecht slechte zaken gedaan. Tegen het nog puntloze Spijkenisse 2 werd een dik verdiende 5,5=2,5 nederlaag geleden. Zodoende blijven de Sliedrechtse reserves op 6 punten staan en dat is zeker niet voldoende voor handhaving. Het team van teamleider Leo Koppelaar moet de laatste 2 ronden dus nog vol aan de bak.

In het feestlokaal van de plaatselijke schaakvereniging – prins carnaval had bij de jeugd toegeslagen – kwam Sliedrecht 2 nog wel redelijk uit de startblokken, maar naarmate de partijen vorderden nam de thuisploeg het heft in handen.

williamgijsen10b

William debuteerde met remise

De eerste score die op het bord kwam was van invaller William Gijsen, die met een remise debuteerde in de Promotieklasse. Het bleek later één van de weinige lichtpuntjes te zijn voor Sliedrecht.

De stand bleef in evenwicht door een remise van Teunis den Rooijen, die wel wat kansjes miste, maar uiteindelijk een goede remise boekte.

Hans Klein werd vanaf het begin teruggeduwd door zijn aanvallende tegenstander. Uiteindelijk bleek de zwarte tornado niet te houden voor de Sliedrechtspeler.

Jerry van Rekom speelde weer één van zijn dubieuze gambieten, maar door een onnauwkeurigheid kwam hij in problemen. Door taai verdedigingswerk knokte hij zich terug naar remise.

Wout Boer speelde het middenspel niet zoals van hem mag worden verwacht en liep vanaf dat moment achter de feiten aan en een nul was niet meer te voorkomen.

Kopman Adrian Mensing speelde een ingewikkelde partij, waarin hij in het middenspel een goede voortzetting miste en daarna geen kans meer kreeg. Helaas opnieuw een nul.

wimhokken10a

Wim; zes op een rij

Theo Dekker leek goed uit de opening te komen en leek in het middenspel de voorhand te hebben. Echter, de tegenstander knokte zich actief terug en liet Dekker in het eindspel kansloos.

De eer werd gered door topscorer Wim Hokken, die zijn zesde zege op rij boekte. En weer leek dat er lang niet op, maar uiteindelijk combineerde Hokken zich naar een gewonnen eindspel.

Het tweede team van Sliedrecht heeft nog één punt nodig om zich definitief veilig te spelen. Gezien de tegenstand in de laatste 2 ronden zal dat nog een hele kluif worden…

Dit bericht is geplaatst in Geen categorie. Bookmark de permalink.

Geef een antwoord