Floris Verweij nadert top 3

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Floris op weg naar de top 3

SLIEDRECHT – In de 24e ronde van de interne competitie van Schaakvereniging Sliedrecht heeft Floris Verweij goede zaken gedaan door in een aanvallende partij te winnen van Kees Wessels.

Verweij zette een sterke partij op en had zelfs nog tijd over toen hij met de beslissende aanval Wessels op de knieën dwong. Door deze overwinning komt de slagerszoon op een keurige vierde plaats met zicht op het podium. Maar met nog 6 ronden te gaan is nog alles mogelijk.

Koploper Peter van den Bergh kwam deze ronde niet in actie en daardoor kon achtervolger Wim Pool iets dichterbij komen. Pool maakte het erg moeilijk voor Nico van Mourik die veel tijd verbruikte en uiteindelijk zijn koning moest omleggen.

williamgijsen10b

William knokte zich naar remise

William Gijsen speelde, ondanks zijn drukke programma bij het PJK, een sterke partij tegen Wim Hokken en wist de stelling netjes remise te houden. Vader en zoon van Rekom speelden een gelijkopgaande partij die weliswaar lang duurde, maar toch een remise opleverde. Daarmee kwam senior op gelijke hoogte met remisekoning Kees Wessels qua aantal remises dit seizoen, namelijk 12!

Niels Mijnster zette weer eens een ouderwets sterke aanval op het bord. Dit keer was routinier Hans Klein zijn slachtoffer.

Jan Sulman leek tegen Teunis den Rooijen een mooie aanval te hebben, maar Den Rooijen counterde sterk, waarna Sulman alsnog moest capituleren.

Yaro van Beest liet ook deze ronde weer zien een geduchte tegenstander te worden. Yaro liet Jaap Euser flink zweten. Euser miste de winnende zet en Van Beest wist daarna het pionneneindspel netjes op remise te houden.

FransFijlstra-201612

Frans kwam weer tot winst

Peter Vis ging vol voor de winst tegen Frans Fijlstra, maar greep in het eindspel mis en zag het punt aan zijn neus voorbij gaan.

André van Dieën moest tegen Martijn Stoker eerst met een kwaliteit minder strijden en in het eindspel met een vol stuk en dat wat teveel van het goede voor de Uitvinder van de Waterbus.

Koos van den Berg sloot de stukken van Mark van Hulst op en schoof daarna rustig naar de winst. Martin Prins wist eveneens een positioneel voordeel op te bouwen waar tegenstander Johan Gijsen geen antwoord op had.

s5-daniel3

Daniël won fraai

Gerard van Steenoven speelde zelf een snelschaakpartij, terwijl Ferhat Erdogan juist veel tijd verbruikte. Ondanks zijn snelle spel wist Gerard toch een voordeel te behalen en trok de partij en daarmee de winst naar zich toe.

Daniël de Bruin verraste Tim de Waard met een goed opgebouwde partij en wist na lange tijd weer eens te winnen.

A.s. donderdag wordt de 25e ronde gespeeld en speelt het 3e team van captain Marcel Klein thuis tegen SO Rotterdam en speelt het viertal van Jurgen de Haan uit tegen Onésimus.

Dit bericht is geplaatst in Weekverslag senioren. Bookmark de permalink.

Geef een antwoord