William Gijsen tweede bij B-PJK RSB 2017

PJK-2017

Het PJK RSB 2017 is van start gegaan

SPIJKENISSE – De Persoonlijke Jeugdkampioenschappen van de Rotterdamse Schaakbond 2017 zijn weer begonnen. Schaakvereniging Sliedrecht is met maar liefst 11 jeugdspelers uitstekend vertegenwoordigd. In bijna alle categorieën is Sliedrecht wel vertegenwoordigd.

Op de laatste dag van het PJK kwamen William Gijsen en Koos vd Berg uit in de AB-categorie.

koos-william

Grootgeldverdieners William en Koos

Koos van den Berg speelde een uitstekend PJK en scoorde uiteindelijk 3 punten uit 6 partijen. Daarmee behaalde hij zelfs een derde plaats in de sterke A-categorie. Voor het eerst kwam Koos met een gevulde envelop thuis.

In de B-categorie was William Gijsen een outsider en hij maakte dan bijna helemaal waar. Door een veranderde loting begon hij de laatste dag wat ongelukkig, maar daarna wist hij nog 1,5 iit 2 partijen te scoren. Uiteindelijk eindigde hij met 4 punten uit 6 partijen op een fraaie tweede plaats in de B-categorie. Deze plaats was tevens voldoende voor William om zich rechtstreeks te plaatsen voor het NK Jeugd in de B-categorie.

Zo eindigde het PJK RSB 2017 voor Sliedrecht met één kampioen en 2 NK-plaatsen.

jochanan-tim

Tim won van Jochanan

Derde en vierde dag: In de C-categorie werden de laatste vier ronden afgewerkt. Voor de Sliedrechtse deelnemers Jochanan Alberts en Tim de Waard werden het leerzame dagen. Veel punten leverden de vier partijen niet op, maar wel veel ervaring. In de laatste ronde troffen beide spelers elkaar en door de winst van Tim eindigden zowel Jochanan als Tim uiteindelijk op 2 punten uit 7 partijen. Er was op iets meer gerekend, maar die punten komen wel in het volgende toernooi.

luanaa

Luana, de kampioen van D-meisjes

In de D-categorie kwam de Sliedrechtse troef Luana Mensing uit bij de meisjes. Luana kende een lastige eerste dag met een score van 3 uit 5, maar herstelde zich op de tweede dag met een geweldige score van 3 uit 4. Met een totaal van 6 punten uit 9 partijen eindigde ze uiteindelijk als eerste meisje in de D-categorie. Een prachtig resultaat, dat haar ook een NK-plaats opleverde. En natuurlijk haar zoveelste beker. Dus opnieuw gaat Luana aan het NK-D voor meisjes meedoen.

In de F-categorie deed Samuël Gijsen weer van zich spreken. Met een score van 4,5 punten uit 7 partijen eindigde hij uiteindelijk als vierde, net buiten het podium.

baraucha

Baruch aan het werk

In de G-categorie speelde Rafaël Alberts een verdienstelijk toernooi. Naast een remise tegen broer Baruch wist Rafaël nog 2 volle punten te scoren en met zijn 2,5 uit 7 eindigde hij als zesde in de G-categorie.

In de H-categorie was Baruch Alberts de Sliedrechtse deelnemer. Naast de remise tegen Rafaël wist hij nog een keer te winnen en met 1,5 uit 7 eindigde de Sliedrechtse Benjamin als vierde in de eindrangschikking.

JochananSAlberts-20172a

Jochanan startte redelijk in de C-categorie

Tweede dag: In de C-categorie speelden Jochanan Alberts en Tim de Waard de eerste 3 ronden. En met wisselend succes. Tim deed vooral ervaring op in deze sterke Categorie en wist ondanks best wel goed spel nog niet te scoren. Dat gaat hij wel de volgende 2 speeldagen doen heeft hij aangegeven.

De kersverse jeugdkampioen van Sliedrecht, Jochanan, deed het iets beter door 1 uit 3 te scoren. In de overige partijen was hij zeker niet kansloos. Ook hij gaat de komende 2 speeldagen nog wel scoren.

SamuelGijsen10

Samuël speelde zich goed in

In de E-categorie speelden Bart van der Beek en Samuël Gijsen mee. Bart speelde een beetje wisselvallig en wist uiteindelijk 2 punten uit 7 partijen te scoren. Als Bart wat rustiger gaat spelen zal hij zeker meer punten gaan scoren op het volgende toernooi.

Samuël Gijsen is eigenlijk nog F-speler (hij zal in die categorie donderdag gaan strijden), maar stond al zijn mannetje in deze ‘oudere’ categorie. Met maar liefst 4,5 punten uit 7 partijen eindigde hij uiteindelijk als gedeeld vijfde in de E-categorie. Een uitstekend resultaat van de jongste Gijsen-telg.

Eerste dag: Afgelopen zaterdag 25 februari was de eerste dag waarin de A- en B-spelers 3 ronden van de uiteindelijk 6 ronden afwerkten. En de Sliedrechtse deelnemers deden direct van zich spreken.

In de A-categorie speelt namens Sliedrecht Koos van den Berg mee en na 3 ronden heeft hij al 2 punten.

PJK-Koosa

Koos startte prima

Koos gaat steeds beter en rustiger spelen en dat merken zijn tegenstanders. Nadat de eerste ronde na goed tegenspel verloren ging tegen een op papier sterkere tegenstander sloeg Koos daarna 2 keer keihard toe. Vooral zijn overwinning op de sterkere Lorena Kalkman maakte indruk. Een uitstekende start van Koos, die in de vierde ronde favoriet Wang Yang zal treffen.

In de B-categorie doen William Gijsen en de debuterende Gerard van Steenoven namens Sliedrecht mee.

PJK-Gerarda

Gerard deed ervaring op

Voor Gerard is het vooral ervaring opdoen en kijken of hij af en toe een puntje mee kan sprokkelen. In de eerste rond kreeg hij direct openingsles van Ting Ting Lu, waarna een gratis punt volgde. In de derde ronde kon hij het tegen een op papier veel sterkere tegenstander net niet bolwerken. Op de slotdag van het PJK zal Gerard zeker nog wel gaan scoren.

De Sliedrechtse troef in de B-categorie is William Gijsen, die als tweede is geplaatst achter de ongenaakbaar lijkende Wiggert Pols.

PJK-Williama

William verkeert in grootse vorm

In de eerste ronde moest William nog wakker worden na zijn debuut in het tweede team de avond ervoor, maar toch maakte hij korte metten met zijn aardige tegenstandster. Ook in de tweede ronde ging het vrij gemakkelijk. In de derde ronde volgde echter favoriet Wiggert Pols. William ging er eens voor zitten en na een spannende partij eindigde de partij in remise. Met 2,5 punten uit 3 ronden en de favoriet al hebben gehad staat William op de gedeelde eerste plats in de B-categorie en staat hij er goed voor. Met nog 3 ronden te gaan op 4 maart aanstaande heeft hij het kampioenschap en rechtstreekse plaatsing voor het NK Jeugd in eigen hand.

Klik hier voor alle rangen en standen van het PJK RSB 2017.

Dit bericht is geplaatst in Geen categorie, Jeugd, PJK RSB 2017. Bookmark de permalink.

Geef een antwoord