Tweede schaakteam verrast titelkandidaat

S2-c3a

Wim boekte zijn zevende zege op rij

SLIEDRECHT – In de voorlaatste ronde van de Promotieklasse van de Rotterdamse Schaakbond heeft het tweede team van Schaakvereniging Sliedrecht voor een grote verrassing gezorgd. Na een spannende wedstrijd wist het team van scheidend teamleider Leo Koppelaar titelkandidaat Charlois Europoort 3 met 5-3 te verslaan. De Sliedrechtse reserves speelden zich zo definitief veilig en hebben zelfs nog een hele kleine kans op promotie naar de landelijke competitie.

s2-c3b

Adrian en Wout wonnen ook

Sliedrecht 2 kwam uitstekend uit de startblokken. Ten eerste gaf Wout Boer zijn jeugdige tegenstander schaakles en in no time was het punt binnen. ten tweede liet Wim Hokken zien waarom hij een 100% score heeft. In no time had hij zijn tegenstander op de knieën en heeft de 20-voudig clubkampioen een score van 7 uit 7!

De 2-0 voorsprong werd geconsolideerd door een nuttige remise van Teunis den Rooijen.

Het ging vervolgens mis aan het bord van Jerry van Rekom, die in plaats van de winnende de verliezende zet produceerde. Nog even tegenspartelen, maar het leed was geleden.

De stand kwam weer in evenwicht, nadat Theo dekker zich langzaam maar zeker weg had weten te drukken. De tegenstander tikte het keurig uit.

Adrian Mensing speelde aanvankelijk een lastige partij, waarin oud-OKD-winnaar Melvin Holwijn lange tijd op de winst leek af te stevenen. Na uitstekend verdedigen en een uitgekiende counter wist Mensing een winnend eindspel te krijgen. Ondanks zijn hoge tijdnood wist hij dit keurig uit te spelen.

s2-c3d

Kopman Hans deed het uitstekend

Bij een 3,5-2,5 stand bleef het spannend tot de laatste zet. Natuurlijk kwam Floris Verweij in tijdnood en natuurlijk levert dat vooral de toeschouwers hartkloppingen op, want Verweij bleef koel en wist uiteindelijk het voordelige eindspel te winnen.

Tenslotte wist kopman Hans Klein zijn goede partij te belonen met een dik verdiende remise.

Zo speelde het tweede team zich definitief veilig en kan in de laatste ronde vrijuit worden gespeeld tegen Moerkapelle 1, dat bij winst goede promotiekansen heeft.

Dit bericht is geplaatst in Extern, Sliedrecht 2. Bookmark de permalink.

Geef een antwoord