Clubkampioenschap nog niet beslist

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Jurgen won in aanvallende stijl

SLIEDRECHT – In de 27e ronde van de interne competitie van Schaakvereniging Sliedrecht had Peter van den Bergh met winst zijn 6e kampioenschap veilig kunnen stellen. Tegenstander Jurgen de Haan dacht daar echter anders over en wist de koploper op een zeldzame nederlaag te trakteren. Door dit verlies zal Van den Bergh zijn kampioensfeest met minimaal een week moeten uitstellen.De Haan heeft dit seizoen een duidelijke plusscore tegen sterkere tegenstanders en ging dan ook onbevangen de strijd aan. Al vanaf de opening bouwde De Haan een sterke aanval op en met veel druk op de koningsvleugel van Van den Bergh wist hij uiteindelijk de partij in zijn voordeel te beslechten.

Achtervolger Wim Pool wist in een ingewikkelde partij te winnen van Jaap Euser en staat nog steeds binnen bereik van de eerste plaats, maar dan zal Peter van den Bergh elke ronde punten moeten morsen en Pool zal alles moeten winnen.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Floris staat nog steeds derde

De derde plaats is nog steeds in handen van Floris Verweij, die tegen naaste concurrent Teunis den Rooijen niet verder kwam dan remise, terwijl Kees Wessels de vijfde plaats inneemt na mooie winst op Peter Vis.

Jerry van Rekom deelde traditioneel het punt met Wim Hokken en voert met 14 halfjes het ‘remisekampioenschap’ weer aan, vlak voor Wessels. William Gijsen leek te gaan winnen tegen Hans Klein, maar blunderde een stuk weg en kon meteen opgeven.

Daniël de Bruin startte voortvarend tegen routinier Jan Sulman en wist een dusdanige stelling op te zetten dat een verrassing in de lucht zat. In de voor De Bruin gewonnen eindstelling greep hij echter mis en moest na een tegenoffensief van Sulman alsnog zijn koning omleggen.

Tim de Waard speelde tegen Joost Stoker een goede partij met winstkansen, maar ook hier won de routine het uiteindelijk van de jeugd. Yaro van Beest nam tegen Ferhat Erdogan al vanaf de start het initiatief en kon snel het punt bijschrijven.

Nieuwkomer Nico Zaal speelde tegen Henri Hartog brutaalweg de Zwarte Leeuw, waar Hartog goed tegen counterde. In het eindspel wist Zaal echter met zijn toren de stelling van Hartog binnen te dringen en kon hij met 2 vrijpionnen de partij winnend afsluiten.

s5-hw2d

Koos won in het verre eindspel

Leo Koppelaar had in Koos van den Berg een taaie tegenstander en, nadat de meeste stukken al snel van het bord waren verdwenen, ontspon zich een lange strijd, waarin Van den Berg met een stuk meer als winnaar uit kwam.

Mark van Hulst zette de stukken van Roland Kop vast, waarna Kop alleen via ongunstige ruil ruimte kon maken. Nadat Van Hulst op de koningsvleugel 2 pionnen kon rapen was de strijd snel beslist.

Michiel van den Berg wond er geen doekjes om en drukte Johan Gijsen vol in de verdediging. Met een mooi stukoffer en een dame aanval wist Van den Berg zijn tegenstander mat te zetten.

A.s. donderdag wordt de 28e ronde gespeeld en krijgt het 4-tal voor het eerst in de Havik een team uit Spijkenisse op bezoek.

Dit bericht is geplaatst in Weekverslag senioren. Bookmark de permalink.

Geef een antwoord