Sliedrecht 4 komt halfje tekort

ROTTERDAM – Het is onze strijders uit de vierde linie afgelopen vrijdagavond niet gelukt om een promotieplaats veilig te stellen. De laatste match tegen kampioen RSR Ivoren Toren eindige na een mooie strijd in een puntendeling: 4-4. Deze uitslag bracht de Sliedrechters op een derde plaats in de eindrangschikking. De Dordtse vrienden wisten zodoende op bordsaldo wel een promotieplaats te bemachtigen.

IMG_2835IMG_2832

Vol goede moed trok de Sliedrechtse basis-8 ten strijde in Rotterdam Crooswijk. De start was echter zeer vals. Routenier Peter Vis liep op bord 7 namelijk al snel achter de feiten aan in een variant van de Bird-opstelling die in geen boekje terug te vinden is. Het bleek al snel een vogel voor de kat: na drie kwartier ploeteren kon Peter gaan douchen.

Elders verliepen de openingen een stuk soepeler. Man in topvorm Yaro wist op bord 3 wel raad met de verminkte Ben-Oni van zijn opponent. Zodra er binnen 15 zetten een witte toren ongestoord op e7 belandt, weet je als teamleider dat het wel goed zit: na iets meer dan een uur powerplay kon Yaro al aan het bier. Goed werk van onze man in vorm, die met een 50%-score en een TPR van 1558 een prima extern seizoen kende!

Op de overige borden verschenen veelal Sicilianen en Konings-Indiërs. Martin Prins wist als derde een resultaat te noteren door zich conform de opdracht niet te laten verleiden tot risicovolle strijdplannen. In een soepele partij wist hij de eerste man aan Rotterdamse zijde op een gelijkspel te houden. Ook Martin scoorde zodoende een prima plusscore dit seizoen, eveneens met een TPR van 1558. Buurman Jaap wist op het hoogste bord met wit een fijne aanpak van het Konings-Indisch ten borde te brengen. Na een scherp middenspel met open c- en d-lijnen was het wachten op de genadeslag. Deze kwam echter tot verdriet van alle Sliedrechtse aanwezigen niet: het opgelopen stukverlies in het middenspel kwam onze Jaap niet meer te boven. Dit betekende een onverwachte nul…

Henk Prins bemande het vijfde bord en had een soepele avond. Dankzij een prachtige Engelse loper op g2 dirigeerde de oudste prins zijn witte c-pion naar de eindstreep, waar deze warm werd onthaald. Met 4 uit 7 kende Henk een wisselend seizoen, maar was hij wel verantwoordelijk voor een aantal beslissende punten. Kees van der Does was bij uitzondering op bord 6 geposteerd. Onze kopman kende een moeizame avond, waarin hij weinig tot geen grip wist te krijgen op de pionnen van zijn tegenstander. Na lang getouwtrek kwam er uiteindelijk een gelijkwaardig eindspel op het bord: het halve punt was een feit.

IMG_2836

Kopman Kees in de kruitdampen van bord 6

Topscoorder Hans Vink had in de tussentijd geruisloos zijn tegenstander laten zien dat hij niet van het halve werk is. In een goede Konings-Indieër wist Hans wederom een vol punt op de borden te krijgen. Chapeau!  Ook André van Diën speelde de beste partij van het seizoen. Helaas bleek de partij te lang te hebben geduurd: in een gezonde stelling liet onze uitvinder zijn paard in de steek, waardoor zijn partij niet eindigde in het resultaat wat hij verdiende. Het werd uiteindelijk de zuurste nul van de avond: de uitslag van 4-4 was een half bordpunt te weinig voor promotie.

Sliedrecht 4 mag trots zijn op haar prestaties! Het team verscheen in al haar wedstrijden zonder een invaller aan de borden. Dit is een unicum waar de spelers trots op mogen zijn en wat tevens een beter einde verdiende. Helaas was de concurrentie net iets te hoog gebleken. Volgend seizoen biedt vast en zeker weer nieuwe en mooiere kansen!

Joost Stoker

Een trotse teamleider

Het verslag door de bril van onze sympathieke tegenstanders  is te vinden op http://www.rsrivorentoren.nl/

Dit bericht is geplaatst in Extern, Sliedrecht 4. Bookmark de permalink.

Geef een reactie