Peter van den Bergh clubkampioen 2016-2017

PetervdBergh10a

De ‘nieuwe’ clubkampioen Peter van den Bergh

SLIEDRECHT – Met nog 2 ronden te gaan in de interne competitie van Schaakvereniging Sliedrecht mag Peter van den Bergh zich de nieuwe clubkampioen noemen! Peter moest nog vol aan de bak tegen een ontketende Kees van der Does, maar wist toch het betere spel op het bord te krijgen.

Met deze overwinning werd Van den Bergh onbereikbaar voor de achtervolgers en kon zo zijn 6e kampioenschap vieren.

Daarmee staat Van den Bergh in de top 3 van de clubkampioenen met de meeste titels. Hij deelt de derde plaats met Jerry van Rekom. Onbereikbaar lijken voorlopig de nummers 1 en 2; P.C. Parel met 22 en Wim Hokken met 20 caps.

De tweede plaats is definitief in handen van Wim Pool. Na zijn snelle winst op Kees Wessels heeft hij voldoende marge op zijn achtervolgers.

Voor de derde plaats wordt nog volop gestreden. In de laatste 2 ronden zullen Floris Verweij, Teunis den Rooijen en Wim Hokken nog vol aan de bak moeten. Ook Wout Boer heeft nog een kleine kans op het podium. Hij kwam tegen de onttroonde clubkampioen Jorik Klein niet verder dan remise, maar verkleinde zijn achterstand iets.

wimhokken10a

Wim Hokken kan nog derde worden

Wim Hokken had de handen vol aan ‘reuzendoder’ Jurgen de Haan, maar wist in het eindspel net iets beter uit te komen en schoof het jeugdtalent van het bord.

Robert van Rekom had tegen William Gijsen met een pion meer in het eindspel alle troeven in handen en de vrijpion kon ongehinderd naar de winst lopen. Martin Prins opende het offensief tegen Peter Vis, maar zag zijn aanval vastlopen en de counter van Vis was voldoende voor de overwinning.

Marcel Klein en Johan Gijsen speelden de hele avond door en, hoewel Gijsen goed uit de opening kwam, wist Klein de stelling gesloten te houden en sloeg uiteindelijk toe, waarna het punt binnen was.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Leo Koppelaar won opnieuw

Gerard van Steenoven speelde een snelschaakpartij tegen Leo Koppelaar en zag al heel snel zijn stukken en het punt van het bord verdwijnen. Ook Luana Mensing was snel klaar met Cees Moes en kon weer een punt bijschrijven.

Ferhat Erdogan offerde een stuk voor betere stelling tegen Tim de Waard, maar zag zijn aanval vastlopen en moest genoegen nemen met remise.

A.s. donderdag wordt de 29e ronde van de competitie gespeeld. A.s. vrijdag speelt het 2e team de laatste wedstrijd in en tegen Moerkapelle.

Dit bericht is geplaatst in Weekverslag senioren. Bookmark de permalink.

Geef een antwoord