Nog volop strijd om derde plaats

WimPool10b

Wim Pool definitief nummer 2

SLIEDRECHT – In de 29e en voorlaatste ronde van de interne competitie van Schaakvereniging Sliedrecht zijn de podiumplaatsen bijna verdeeld. De 1e en 2e plaats zijn definitief voor Peter van den Bergh en Wim Pool, maar de derde plek zal pas in de laatste ronde worden beslist.

Floris Verweij had vooraf goede kansen op het brons, maar moest in een marathonpartij tegen kampioen Peter van den Bergh in het verre eindspel het hoofd buigen. Beide spelers hadden nog maar enkele seconden op de klok en het was Verweij die in deze tijdnood misgreep en het punt aan Van den Bergh moest laten.

Verweij zakt door dit verlies naar de vijfde plaats, maar heeft in de laatste ronde nog een kans om het goed te maken.

Ook Wim Hokken kan nog aanspraak maken op de derde plaats na een snelle remise tegen Kees Wessels. Wessels komt door deze remise weer op gelijke voet met Jerry van Rekom, die probeerde tegen Wim Pool zijn 15e remise te scoren, maar uiteindelijk zijn meerdere moest erkennen in de oud-kampioen.

Jorik Klein wist zijn stukken beter samen te laten werken dan William Gijsen en kon al snel het punt bijschrijven. Ook Henri Hartog kon in de opening al een voordeel behalen en, na wat pionnen en een toren te hebben opgehaald, kon tegenstander Gerard van Steenoven zijn koning omleggen.

216-jansulman11

Jan gaf Joost twee keer de hand

Jurgen de Haan gaf Peter Vis goed partij, maar Vis wist in het eindspel toch een winnend voordeel te behalen. Hans Klein had in Henk Prins een taaie tegenstander, maar ook Klein wist in het eindspel de winnende combinatie te vinden.

Martijn Stoker wist Marcel Klein in een leuke partij uiteindelijk te verslaan, terwijl broer Joost Stoker zijn langverwachte partij tegen Jan Sulman afsloot met een keurig matnetje.

André van Dieën greep mis tegen Yaro van Beest en hier konden de stukken weer snel in het doosje. Luana Mensing keek tegen Frans Fijlstra al snel tegen een materiële achterstand aan en zag het punt aan haar neus voorbij gaan.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Mark won in de aanval

Mark van Hulst en Daniël de Bruin speelden een gelijkopgaande partij, maar nadat De Bruin de verkeerde voortzetting koos, kon Van Hulst met een mooie koningsaanval de partij in zijn voordeel beslechten. Ook de partij tussen Leo Koppelaar en Martin Prins ging lang gelijk op totdat Koppelaar misgreep en het punt aan Prins moest laten.

Koos van den Berg en Johan Gijsen speelden de een lange partij waarin Gijsen de betere stelling had. Echter nadat Van den Berg de pluspionnen van Gijsen had opgesnoept, bleef er bij beide spelers te weinig materiaal over om winst te behalen en werd het punt gedeeld.

A.s. donderdag wordt het traditionele eiers-snelchaaktoernooi gespeeld waarin de deelnemers strijden om de titel “Eierkoning 2017”.

Dit bericht is geplaatst in Weekverslag senioren. Bookmark de permalink.

Geef een antwoord