Zesde team: Sliedrecht (!) – Spijkenisse, eens maar nooit weer

s5-hw2d

Kopman Koos gaf het goede voorbeeld

SLIEDRECHT – Wanneer er een extern team moest aantreden tegen Spijkenisse, wisten wij één ding zeker; het is een uitwedstrijd. Behalve bij het viertal, dat de eer thuis mocht verdedigen. Een unicum voor de uitspelende vereniging. Nog nooit was onze nieuw speellocatie bezichtigd door Spijkenisse. Gezien de uitslag zal dit waarschijnlijk nooit meer gebeuren ook…

Aan bord 1 speelde de man in externe vorm, Koos van den Berg, de partij volgens zijn eigen stijl. Eerst solide opstellen, daarna counteren. Aangezien beide partijen op een andere vleugel waren gerokeerd, was er een spektakelstuk in de maak. Koos wist zijn stelling dicht te houden en die van zijn tegenstander open te breken. Daarna was het vrij vlug uit. Overigens kon Koos tijdens de partij van live commentaar van zijn tegenstander genieten, die zich af en toe ietwat agressief uitsprak over een aantal zetten.

HenriHartog201612

La Chouffe sloeg ook toe

Aan bord 2 speelde onze tuinkabouter Henri Hartog een gezonde partij. Hij bouwde zijn Birdstelling goed op en kon profiteren van een aantal onnauwkeurigheden van zijn tegenstander. Een prima prestatie.

Aan bord 3 speelde onze sportieve wedstrijdleider Mark van Hulst. De hele avond was er voor hem geen vuiltje aan de lucht, maar voor zijn tegenstander ook niet. Toen de stand 3-0 was, was de tegenstander van Mark in tijdnood. Daardoor begon hij wat onnauwkeurigheden te produceren. Mark vond het wel genoeg en bood  een salonremise aan. Dat werd gretig aangenomen.

Aan bord 4 liet Daniël de Bruin zien dat hij extern ook prima partijen op kan zetten. Hij wist een vrijpion in de stelling van de tegenstander te landen, die vervolgens niet meer te stoppen was. Dat voordeel leverde uiteindelijk de beslissing.

Daarmee is de eindstand terechtgekomen op 3,5-0,5. Eens maar nooit weer, Sliedrecht uit.

Dit bericht is geplaatst in Extern, RSB Sliedrecht 3. Bookmark de permalink.

Geef een reactie