1e ronde OKD: verrassingen, mooie matnetjes en blunders (met indeling 2e ronde)

20170207_201544-e1486583955771

Joost startte verrassend sterk

SLIEDRECHT – In de eerste ronde van het 12e Open Kampioenschap van de Drechtstreek kon al meteen een verrassende uitslag worden genoteerd. In een marathonpartij wist Joost Stoker een mooie winst te behalen op Hans Klein. De partij ging lang gelijk op, maar in het eindspel sloeg Stoker toe en kon het punt noteren.

Met 43 deelnemers, waaronder een aantal van buiten de regio,  is het toernooi weer van start gegaan en meteen ging men er hard tegenaan. In de toppartij tussen titelkandidaat Bert van de Donk en Kees Wessels kwam het Jaenisch-gambiet op het bord. Volgens Wessels “geen partij voor lafaards”. Toen de rookwolken eenmaal waren opgetrokken bleek Van de Donk de betere stelling te hebben en moest Wessels zijn koning omleggen.

Eddy ook aan kop

Eddy ook aan kop

Tobias Dekker speelde een sterke partij tegen oud-winnaar Koos Abee en kon snel de buit binnenhalen. De strijd tussen Teunis den Rooijen en Bert Dobber duurde heel wat langer en uiteindelijk was het Den Rooijen die de winnende combinatie vond.

Eddy Korevaar van De Giessen en Linge had een hele kluif aan jeugdtalent William Gijsen. In het eindspel greep Gijsen echter mis en moest het punt aan Korevaar laten. Ook Kees van der Does liet zich in het eindspel verrassen en zag Ron Melger naar de overwinning schuiven.

okd17cmoes1

Cees maakte Moes van Gijsen

Johan Gijsen was op weg naar mat in 1 tegen Cees Moes, maar Cees was net een zet eerder en zette Johan vakkundig mat. Ferhat Erdogan kon tegenstander Elnathan Ghebreab ook mat zetten, maar zag de juiste voortzetting niet en moest alsnog zijn koning omleggen. Jurgen de Haan zette opnieuw een sterke partij neer en wist Jaap Euser beentje te lichten.

Peter Vis raakte tegen Martin Prins even uit zijn concentratie en blunderde een stuk weg. Prins ging echter later in de partij ook de mist in en zag een toren van het bord verdwijnen. Dit verlies kwam Prins niet meer te boven.

okd17huittenboogaard1

Hans won ook

Hans Uittenboogaard wist na een spannende manoeuvreerpartij Koos van de Berg te verslaan en staat zodoende ook bovenaan.

Marcel Klein blunderde tegen Tim de Waard een pion weg, maar kon later in de partij door een fout van Tim toch het punt binnen halen.

Ook de andere Stoker kwam goed uit de startblokken met een overwinning tegen Henri Hartog.

Bij de remises viel vooral de partij tussen Yaro van Beest en de op papier sterkere Dominggus Paays op. Van Beest hield de stelling goed gesloten en in gelijke stelling werd besloten het punt te delen.  Titelverdediger Jorik Klein kwam met remise goed weg tegen Robert van Rekom, terwijl Jerry van Rekom juist beter stond tegen Wim Pool, maar uiteindelijk genoegen moest nemen met remise.

Johan van de Griend hield Wim Hokken op een halfje en was daar zeker niet ontevreden over.

Indeling 2e ronde:

1 Teunis den Rooijen    –  Bert van de Donk
2 Tobias Dekker         –  Joost Stoker
3 Wim Pool              –  Wout Boer
4 Niels Mijnster        –  Jerry van Rekom
5 Jorik Klein           –  Wim Hokken
6 Henk Timmermans       –  Robert van Rekom
7 Johan van der Griend  –  Henk Prins
8 Hans Klein            –  Hans Uittenbogaard
9 Peter Vis             –  Kees Wessels
10 Jurgen de Haan        –  Koos Abee
11 William Gijsen        –  Bert Dobber
12 Ron Melger            –  Marcel Klein
13 Martijn Stoker        –  Cees Moes
14 Elnathan Ghebreab     –  Martin Prins
15 Yaro van Beest        –  Mark van Hulst
16 Jaap Euser            –  Dominggus Paays
17 Koos van den Berg     –  Henri Hartog
18 Leo Koppelaar         –  Ferhat Erdogan
19 Tim de Waard          –  Luana Mensing

Oneven: Johan Gijsen

Bye: Kees van der Does, Eddy Korevaar, André van Dieen, Wijnand Rijnders.

 

 

Dit bericht is geplaatst in OKD. Bookmark de permalink.

Geef een reactie