Eerste team speelt tegenstander veilig

20170506_120736

De jonkies aan de staartborden

ROOSENDAAL – Het eerste team van Schaakvereniging Sliedrecht heeft tegenstander De Pion 2 een goede dienst bewezen. Voor de Sliedrechtse formatie was de laatste wedstrijd er één die alleen in het teken stond van de sportieve plicht vervullen. Dat leek aanvankelijk te gaan lukken, maar uiteindelijk lieten de Sliedrechters de tegenstander met 4,5-3,5 ontsnappen, waardoor de Roosendalers zich definitief veilig speelden.

Het team van teamleider Jerry van Rekom speelde met het jongste eerste team ooit. William Gijsen (15) debuteerde in de KNSB-competitie, speelde een aardige partij, maar verrekende zich in een cruciale stelling en verloor.

Ook Andrew Mensing (16) kon het niet bolwerken tegen de op papier sterkste speler van De Pion 2.

Jorik Klein (15) zorgde met een gedegen remise dat het Sliedrechtse vlaggenschip van de nul afkwam.

Niels Mijnster liet zien dat hij nog wel aardig kan schaken. Na een gebruikelijke mislukte opening combineerde hij zich uiteindelijk naar de winst.

Tobias Dekker kent een ongelukkig seizoen, waarin hij grossiert in nederlagen vanuit betere stellingen. Nu was het niet anders; een nul.

20170506_121009

Robert won wel

Adrian Mensing (18) viel uitstekend in en speelde de beste partij van de dag inclusief een prachtig mat.

Kopman Wim Pool leek rechtstreeks op de winst af te stevenen, maar op het moment suprême greep hij mis en zag hij zijn gewonnen stelling veranderen in een verloren eindspel.

Robert van Rekom speelde aanvankelijk wat verkrampt, maar in het eindspel sloeg hij keihard toe en wist hij opnieuw met zwart te winnen.

Door de 4,5-3,5 nederlaag eindigt Sliedrecht 1 met 8 wedstrijdpunten in de middenmoot van de derde klasse F van de KNSB-competitie. Het team speelde eigenlijk een kleurloos seizoen, waarin Jorik Klein de topscorer werd met 5 punten uit 7 partijen. Ook Bert van de Donk en Robert van Rekom scoorden nog positief.

Op naar volgend seizoen, waarin het vooral van belang is om de eerste wedstrijd te winnen…

Dit bericht is geplaatst in Extern, Sliedrecht 1. Bookmark de permalink.

Geef een reactie