Gele Leger gaat weer ten strijde in Fourmies

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Het Gele Leger

SLIEDRECHT/FOURMIES – Na vorig jaar Limburg te hebben ‘veroverd’ gaat het Gele Leger dit jaar in het Pinksterweekend weer Fourmies (Frankrijk) onveilig maken. Een oude traditie wordt dus in ere hersteld. Maar liefst 23 Sliedrechtspelers zullen in de speelzaal Marie José Perec in het Franse stadje Fourmies de ‘oorlog’ aangaan met veel grootmeesters, Internationaal meesters en veel Franse en Belgische talenten.

s5-teamleiders

De legerleiding

Het Gele Leger staat dit jaar ook weer onder leiding van de generaals Robert van Rekom en Martijn Stoker, die met hun manschappen een basiskamp zullen opslaan aan de rand van de stad. Van daaruit – is de strategie – zullen ze oprukken richting het centrum van Fourmies, alwaar de eerste slagen op zaterdagochtend 3 juni plaats zullen gaan vinden.

Met Arjan van der Leij heeft het Gele Leger de sterkste gladiator in hun midden, maar die zal vooral op zaterdagavond in de disco zijn slag moeten gaan slaan. Zijn veroveringen aldaar zullen vervolgens op maandag (tweede Pinksterdag) moeten leiden naar een groot slotoffensief.

In Leo Koppelaar en Wim Hokken heeft de legerleiding stevige routiniers, die aan het front hun mannetje zullen staan. Die twee krijg je niet zomaar omver, zodat de manschappen daarachter kansen genoeg krijgen om op de 64 velden toe te slaan.

Historicus Prof. Wessels zal dit keer zonder legerpsycholoog Jan Sulman de generaals moeten adviseren. Gezien zijn parate kennis van de Franse verdediging wordt verwacht dat er snel een bres kan worden geslagen in het Franse front.

Als extra wapen wordt dit jaar spion en semi Fransman Ronald Breedveld ingezet. Hij zal zich vooral bezig gaan houden met duistere afluisterpraktijken in het hol van de Leeuw.

s5-henri3

La Chouffe, topfavoriet in B

En over de Leeuw gesproken. El Presidente Jerry van Rekom zal vooral op zondag tijdens de gebruikelijke rust toe willen slaan.

Legerarts Willem Kuiper hoopt op weinig werk, zodat hij zich ook in het strijdgeweld kan mengen en met zijn dubieuze openingen menig Fransman tot overgave zal kunnen dwingen.

Als kleinste wapen zal het Gele Leger La Chouffe Henri Hartog inzetten. Deze topfavoriet in de B-groep zal met zijn uitgekiende tactiek menig even groot jeugdspelertje willen opblazen.

LOP16-joostb

Quizmaster Joost Brandsteder

Grootste gevaar voor het Gele Leger schuilt in de nar van het gezelschap, Joost Stoker Brandsteder. Met zijn onvolgbare zaterdagavondontspanningsquiz brengt hij vooral zijn eigen manschappen in de war. Daarom wordt vooral tegen de zondagochtend opgezien, waar het Gele Leger al heel vroeg de strijd zal moeten aangaan met wel wakkere tegenstanders.

Gelukkig zullen de jonkies van het Gele Leger, Jorik Klein en William Gijsen, zaterdagavond al vroeg te ruste worden gelegd, zodat zij op zondagochtend de juiste barrière kunnen vormen voor het grootste Franse gevaar, De Troch.

Natuurlijk moet het Gele Leger ook gevoed worden en Daniël de Bruin zal zich weer gaan ontpoppen als de legerkok van het jaar. Na de Zwarte Kip van Sulman zullen de gebraden worsten van Daniël het Gele Leger de juiste voedinsgwaarden gaan geven. Hij zal daarbij geholpen worden door Patatkolonel Niels Mijnster, die zoals ook voor barkeepers geldt zelf de grootste afnemer zal zijn.

s5-michiel3

Kanonnenvoer Michiel

En over voeding gesproken. Michiel van de Berg is dit keer niet van plan om als kanonnenvoer te dienen en heeft al kenbaar gemaakt menig Franse tegenstander te zullen gaan ‘opvreten’.

Debutant soldaat Yaro van Beest zal aanvankelijk in de achterhoede worden gehouden. Na zijn eerste ervaringen en de eerste schermutselingen is wel de verwachting dat hij vooral in de tweede helft van de strijd zal toeslaan.

Als troubadour van het Gele Leger zal Johan Gijsen gaan optreden. Zijn repetities heeft hij onlangs gehad tijdens zijn eigen feest. Daarbij is wel gebleken dat weinig tegenstanders bestand zullen zijn tegen zijn wel erg rouwe Lee Towers-vertolking.

Pierre Poisson zal als voornaamste infiltrant en aanvoerder van de infanterie worden ingezet. Zijn voorkomen en zijn uitstekende kennis van de Franse taal alsmede zijn loopvermogen zullen de tegenstanders gaan opbreken.

De stille kracht van het Gele Leger is Teunis den Rooijen. Ook zonder cavalerie zal hij een gevaar voor de tegenstanders zijn, die achter de stilte van Teunis niet vermoeden dat hij meedogenloos kan toeslaan.

LOP16-jurgenb

Verkenner Jurgen

Jurgen de Haan zal als verkenner het Gele Leger voorgaan. Niets – zelfs de te verwachten strakke prikkeldraadversperring niet- zal hem weerhouden op zijn eigen wijze een juiste weerspiegeling van de Belgische slag bij Waterloo te geven, waardoor het Gele Leger een goede doorgang zal vinden in de Stonewall van de tegenstander.

En naast de echte strijders heeft het Gele Leger ook twee soldaten buitendienst. Frank Stoute en Kees van der Does zullen zich vooral bezig gaan houden met het tippelen rond het strijdveld en zorgen voor de ‘fourage’ van de manschappen en dan vooral het vloeibare. Daarbij zullen zij vooral hun slag gaan slaan in Chimay.

Al met al wordt er een strijdbaar weekend verwacht, waarbij het Gele Leger weer denkt toe te gaan slaan. Door hier te klikken zijn de veldslagen vanaf aanstaande zaterdagochtend 3 juni live te volgen.

Dit bericht is geplaatst in Fourmies2017, Geen categorie. Bookmark de permalink.

Geef een antwoord