Joost Stoker Kampioen van de Drechtstreek 2017!!

20170207_201544-e1486583955771

Winnaar OKD 2017: Joost Stoker

SLIEDRECHT – Joost Stoker van Schaakvereniging Sliedrecht is de nieuwe, toch wel verrassende kampioen van de Drechtstreek, na een ware thriller tegen Bert van de Donk. Stoker begon door reisperikelen de partij met een tijdsachterstand en keek de hele avond tegen minimaal een kwartier minder bedenktijd aan.

De finalepartij werd zeer spannend en pas ver na 12 uur wist Joost het eindspel in zijn voordeel te beslechten. Een prachtige prestatie voor Stoker die waarschijnlijk één van zijn beste partijen ooit heeft gespeeld.

okd17-r7-js-bvdd

De finalepartij

Stoker hield, ondanks de warmte,  het hoofd koel en zat goed in de partij. Van de Donk, die aan een halfje voldoende had voor het kampioenschap, kwam niet door de stugge verdediging heen en bood in het middenspel remise aan, wat door Stoker werd geweigerd.

Het eindspel van paard tegen loper en beiden een paar pionnen was lang onduidelijk. Het paard van Stoker was echter sterker en uiteindelijk besliste een vrijpion de partij.

Tobias Dekker wist door winst op Henk Prins nog beslag te leggen op de tweede plaats. Op weerstandspunten werd Bert van de Donk derde in de eindrangschikking.

okd17-TobiasDekker6

Tobias Dekker, de nummer 2

De 7e ronde van het Open Kampioenschap van de Drechtstreek gaf nog meer verrassende uitslagen. Zo wist Peter Vis een mooie overwinning te behalen op Kees Wessels. Vis zette Wessels in het eindspel op het verkeerde been en wist met een vrijpion de partij te beslissen.

Ook Hans Uittenbogaard ging er in de laatste ronde nog even goed voor zitten en zag zijn inspanning beloond met winst op de op papier sterkere Wijnand Rijnders. De partij tussen Yaro van Beest en Gerard van Steenoven eindigde verrassend in winst voor Van Steenoven.

okd17-r7-bd-rm

Ron won van Bert

De volledige top 15 van de eindrangschikking wordt bezet door spelers van de organiserende vereniging Sliedrecht. Beste ‘bezoeker’ is Ron Melger geworden, die in de laatste ronde een sterke partij speelde tegen Bert Dobber.

Jurgen de Haan wist zich nog in de top-15 te spelen door Teunis den Rooijen netjes op remise te houden.

Onderaan won Koos Abee van Henri Hartog al ging dat niet makkelijk.

okd17-r7-mp-mk

Marcel won verrassend van Martin

Ook Marcel Klein had het moeilijk tegen Martin Prins, maar Klein wist zijn tegenstander pardoes mat te zetten.

Luana Mensing leek het even lastig te hebben tegen Cees Moes, maar sloeg vervolgens hard toe.

Titelverdediger Jorik Klein eindigde het toernooi goed met een overwinning op Johan van de Griend.  Jorik bleef net als Robert van Rekom, Wim Pool, Wout Boer en Tobias Dekker ongeslagen in de twaalfde editie van het OKD.

A.s. donderdag zal de prijsuitreiking plaatsvinden tijdens een gezellig snelschaaktoernooitje. Naast de traditionele bekers voor de podiumplaatsen zullen er nog een aantal extra prijzen worden uitgereikt aan bijzondere spelers.

Dit bericht is geplaatst in OKD. Bookmark de permalink.

Geef een antwoord