A-team start uitstekend in Meesterklasse

Het A-team aan de start tegen De Waagtoren

DEN BOSCH – Het Sliedrechtse A-team is het NK Jeugd uitstekend begonnen. Het team bestaande uit Marijn den Hartog, Jorik Klein, Andrew en Adrian Mensing startte de eerste dag met 3 matchpunten, waaronder één tegen favoriet HMC Calder. De succesvolle vervangende teamleider Henk Mensing doet verslag van de voor de Sliedrechtse jongens inmiddels gebruikelijke bloedstollende wedstrijddag.

Het schaakseizoen is weer van start gegaan en dan weet je als teamleider dat je weer gaat genieten van de schaakstreken van het meesterklasse A team.

Mocht je al aan de medicijnen zitten, is een bezoek brengen aan dit team tijdens hun ‘partijtjes’ geen goed idee. Hartkloppingen zijn het gevolg. Zo ook gisteren. Maar we lopen op de zaken vooruit. Zaterdagochtend was iedereen goed gemutst. Marijn stelde voor om in de 1e ronde reeds 4.5 bordpunten te scoren.

Adrian dacht dat hij inderdaad wel 1.5 bordpunt kon halen op bord 4. Eerste tegenstander was de Waagtoren en gezien hun rating was het natuurlijk appeltje eitje. Zou je zeggen. Maar niet voor het team uit Sliedrecht. Marijn kwam al snel goed te staan en wist dan ook na een uurtje schaken het punt reeds bij te schrijven.

Jorik had het een stuk lastiger. Zijn tijdmanagement echter was er enorm op vooruit gegaan en kwam dus nooit in tijdnood. Andrew had het enorm naar zijn zin door er eens goed voor te gaan zitten. En stond dan ook al snel een half uur achter in tijd. Er waren echter wel kansjes. Ook voor de tegenstander. Adrian had het ook best lastig en kreeg ook wat problemen met tijd.. Maar opeens kreeg Andrew de overwinning op een presenteerblaadje. Hij joeg de verdedigende toren van b1 waarna mat dreigde. De tegenstander kon opgeven. Terug naar Adrian. Met weinig tijd, maar veel eindspelskills schoof hij beheerst zijn tegenstander van het bord, waarna ook deze kon opgeven. Maar het was weer billen knijpen.

Het A-team tegen favoriet HMC Calder

Met zoveel bordpunten kon het niet anders dan een goede tegenstander te verwachten. En jawel hoor, HMC Calder was voor ons. Gelukkig zat Thomas Beerdsen nu wel aan het goede bord. We herinneren ons allemaal nog wel zijn vergissing van afgelopen jaar niet waar. Het was half drie en de boys hadden er weer zin in. En wederom was het tijdgebruik van een ieder zoals verwacht. Regelmatig zagen we Thomas Beerdsen en Thomas Mollema bij de bar hangen. Dat kon dus niet goed zijn. Na een vluchtige check bleek al snel dat Marijn verloren stond en ook Jorik had het erg lastig. Ook Andrew stond verloren. Adrian stond op zich ok, maar de tegenstandster stond erg actief. Wederom billen knijpen dus voor de supporters. We hadden de 2 matchpunten al afgeschreven. Eerst verloor Jorik, vervolgens Marijn, waardoor een matchpunt nagenoeg onhaalbaar was. Ware het niet dat zolang je kan zetten er een kans is. Bij Andrew maakte de tegenstander een blunder, waardoor Andrew zijn verloren stuk terugwon en plots voor kwam te staan. Maar met nog maar 5 minuten op de klok en tegenstander een uur zou het nog wel es lastig kunnen worden. Maar de ene goede zet volgde de andere op en Chiel Koster kon opgeven.

Nu moest Adrian het dus gaan afmaken. Iets wat hij in het verleden natuurlijk al eens heeft gedaan. Met nog 1 minuut op de klok is dat natuurlijk erg lastig. Ook hier deed de tegenstandster wat dubieuze zetten die door Adrian genadeloos werden afgestraft en met nog een paar seconden op de klok was de overwinning een feit. Toch nog een matchpunt, en met een derde plaats na dag 1 kunnen we weer terugkijken op een gezellige enerverende dag.

Klik hier voor de standen in de Meesterklasse A.

Dit bericht is geplaatst in A-team. Bookmark de permalink.

Geef een antwoord