Tweede team debuteert met geflatteerde nederlaag

Teamleider Leo smeerde er lustig op los

SOUBURG – Als je debuteert in de landelijke competitie dan is dat best spannend. Als je dan ook nog eens bijna naar Engeland moet dan maakt dat je je gehele zaterdag wel bezig bent met een potje schaken. Zo gebeurde dat het tweede team van Schaakvereniging Sliedrecht. Het team van teamleider Leo Koppelaar moest helemaal naar Oost-Souburg om daar aan te treden tegen het plaatselijke vlaggenschip. Dat je dan ook nog eens een geflatteerde 6-2 nederlaag leidt is jammer, maar helaas.

Als je landelijk debuteert en je doet dat ook nog eens met 3 invallers, dan krijg je het moeilijk tegen de Zeeuwen die steevast in de top van de derde klasse meedraaien. Toch kwam de Sliedrechtse teamleider met een list.

Kopman Kees speelde uitstekend

Ten eerste verzorgde hij spelers met zelf gesmeerde broodjes en ten tweede zorgde hij voor een tactische vondst door Kees van der Does aan het kopbord te plaatsen tegen een 2200-speler. En Kees deed wat velen voor onmogelijk hadden gehouden; Kees gaf zijn tegenstander nooit de kans op meer dan een halfje. Na bijna 3 uur spelen werd dan ook terecht de vrede getekend.

Het debuut begon dus met een verrassing. Dat vervolgens Jerry van Rekom remiseerde is nu juist geen verrassing, maar met zwart aan bord 4 geen slecht resultaat.

Daarna verloor invaller Kees Wessels na een interessant dameoffer te hebben gepleegd. Ook na uren lang analyseren is nog niet duidelijk of het offer nu goed of fout was. Door de verliespartij lijkt het de conclusie dat het dameoffer onjuist was.

William Gijsen leek op de goede weg naar een vol punt, maar door een paar blunders in tijdnood bracht het hem uiteindelijk wel een nul. Daar had dus zeker meer in gezeten.

Dat zelfde lot verging Wim Hokken, die van zijn vertrouwde bord 8 af wil en na teveel in de aanval te zijn gegaan een onverwachte nul scoorde.

Invaller Floris Verweij speelde een partij zoals hij altijd speelt; veel tijd gebruikend en in tijdnood veel zetten achter elkaar spelend. Tegen mindere tegenstanders is dat vaak voldoende, nu bracht het hem een verloren eindspel.

Andrew won netjes

Andrew Mensing speelde weer eens ouderwets. Langzaam maar zeker schoof hij zijn tegenstander van het bord. Die dacht even dat de historie zich zou gaan herhalen, want ook vorig jaar kwam hij tegen Andrew verloren te staan en won alsnog. Nu liet Andrew het niet zover komen en maakte het netjes uit.

Broer Adrian speelde een lastige partij, waarin hij steeds moest keepen. Op het laatst ging dat mis, zodat de nul een feit werd.

De 6-2 nederlaag was dus zeker geflatteerd, maar ja dat levert geen brood op. Dat moet dan maar in de volgende wedstrijd gebeuren. Op 7 oktober treedt Sliedrecht 2 dan thuis aan tegen Bergen op Zoom.

Dit bericht is geplaatst in Sliedrecht 2. Bookmark de permalink.

1 Reactie naar Tweede team debuteert met geflatteerde nederlaag

  1. Kees Wessels schreef:

    Het dameoffer bleek bij latere analyses toch goed te zijn. De afronding ging mis.

Geef een reactie