Eerste team breekt de ban in Breda

In het fraaie Vredenbergh, wachtende op het startschot

BREDA – Na de afgelopen 5 seizoenen de eerste wedstrijd van het seizoen te hebben verloren, heeft het eerste team van Sliedrecht deze ban afgelopen zaterdag gebroken. Tegen het op papier gelijkwaardige De Baronie 1 werd in Breda een minimale, verdiende 4,5-3,5 zege geboekt. Of het verbreken van de ban nu direct toegeschreven kan worden aan de nieuwe teamleider Joost Stoker zal in de volgende wedstrijden moeten blijken. De start in de zeer sterke derde klasse F is echter overtuigend.

Teunis den Rooijen zorgde na 5 uur ploeteren voor het beslissende halfje

Zonder Niels Mijnster, maar met invaller Teunis den Rooijen (!), ontspon zich een spannende wedstrijd, waarin kopman Peter van den Bergh en een herboren Theo Dekker namens Sliedrecht wisten te winnen. Peter kwam met wit in een fijne Siciliaan terecht. Na een serieuze zwarte offeraanval te hebben weerlegd, was het een kwestie van consolideren. Peter deed dit -uiteraard- uiterst koel en heeft zijn ambities voor dit seizoen meer dan duidelijk gemaakt. Theo speelde als vanouds. In de geliefde Ivantsjoek-variant van de Alapin hield hij zijn tegenstander kansloos. Ook Theo heeft hiermee zijn visitekaartje afgegeven.

De Sliedrechtse nummer 1 Bert van de Donk -die 50 minuten te laat achter zijn bord verscheen- kon het tegen de sterkste speler van De Baronie niet bolwerken en moest als enige namens Sliedrecht de koning omleggen.

Na remises van Wim Pool (zwaar positioneel voordeel, maar niet doorslaggevend), Tobias Dekker (de achteruitloop-variant van het Siciliaans, bij geluk niet doodgedrukt), Robert van Rekom (een sterke Franse, maar te weinig lef) en Jorik Klein (fantasieloze Indiër, geen kansen gecreëerd aan beide zijden) stond het 4-3 voor Sliedrecht. De man van de middag werd invaller Teunis den Rooijen, die na een lange Oud-Indische partij uiteindelijk voor het beslissende halfje zorgde.

In de volgende wedstrijd – op 7 oktober aanstaande – komt het sterke De Combinatie 1 op bezoek. Op naar de volgende overwinning!

 

Dit bericht is geplaatst in Sliedrecht 1. Bookmark de permalink.

Geef een reactie