William Gijsen in top 3

William gaat steeds beter schaken

SLIEDRECHT – In de 3e ronde van de interne competitie van Schaakvereniging Sliedrecht heeft William Gijsen een mooie overwinning behaald op Teunis den Rooijen. Door deze winst stijgt William naar de 2e plaats in de rangschikking, kort achter koploper Peter van Den Bergh.

Hiermee laat William zien dat hij terecht is toegevoegd aan het succesvolle 2e team en zeker een kans maakt op een hoge eindklassering.

Peter van den Bergh blijft koploper na een lange en moeilijke partij tegen concurrent Wim Pool. Pas in het late eindspel greep Pool in tijdnood echt mis, waarna hij meteen kon opgeven.

Wim had de grootste moeite met Martin

Martin Prins hield het goed vol tegen Wim Hokken, maar moest toch zijn meerdere erkennen in de 20-voudig kampioen.

Ondanks een paar plus-pionnen moest Niels Mijnster tegen Robert van Rekom uiteindelijk genoegen nemen met remise.

Jan Sulman speelde na lange tijd weer een partij in Sliedrecht en moest tegen een sterk spelende Sami Al-yasin, na een korte, maar hevige strijd zijn koning omleggen. Een heel stuk langer duurde de partij tussen Jaap Euser en Daniël de Bruin. Even leek het erop dat De Bruin met de winst aan de haal zou gaan, maar hij greep in het tijdnood mis en zag punt alsnog naar Euser gaan.

Johan maakte het succes van de Gijsens compleet

Nieuwkomer Kevin van Gils moest meteen vol aan de bak tegen Peter Vis. Kevin had een goede partij in zijn vingers, maar moest dit keer nog zijn meerdere erkennen in de routinier. Johan Gijsen verraste opnieuw door in een aanvallende partij Peter de Voogd te verslaan.

Ferhat Erdogan speelde tegen Leo Koppelaar een partij uit één stuk. Erdogan wist de dame van Koppelaar te verschalken, waarna hij de partij winnend kon afsluiten. Ook Tjerry Hut wist opnieuw te winnen, ditmaal was Koos van den Bergh zijn slachtoffer.

Henk van der Hoek gaat langzaam klimmen in de stand na regelmatige winst op Mark van Hulst, terwijl Joost Stoker uiteindelijk toch nog wist te winnen van Tim de Waard.

A.s. donderdag wordt de 4e ronde van de competitie gespeeld. Volgende week vrijdag speelt het 5e team van captains Robert van Rekom en Martijn Stoker hun eerste wedstrijd uit tegen CSV uit Capelle ad IJssel.

Dit bericht is geplaatst in Weekverslag senioren. Bookmark de permalink.

Geef een reactie