Ferhat Erdogan offert zich naar de winst

Aanvallende stijl van Ferhat beloond

SLIEDRECHT – In de 4e ronde van de interne competitie van Schaakvereniging Sliedrecht heeft Ferhat Erdogan een mooie overwinning behaald door een sterk stukoffer. Tegen wedstrijdleider Mark van Hulst brak hij de koningsstelling open met een loperoffer. Door zijn stukken goed te laten samenwerken dwong hij zijn tegenstander het stuk terug te geven, waarna hij met een vrijpion de partij besliste.

Erdogan laat hiermee zien dat extra lessen en veel oefenen hun vruchten afwerpen.

Peter van den Bergh blijft aan kop na een regelmatige overwinning op William Gijsen. Jeugdtalent Gijsen hield het lang vol, maar werd langzaamaan steeds verder teruggeschoven.

Jerry van Rekom stijgt naar de tweede plaats na een moeizame overwinning op angstgegner Peter Vis. Niels Mijnster liet tegen Tobias Dekker zien dat hij nog steeds een goede partij in de vingers heeft en stijgt door deze winst naar de vierde plaats.

Meinte debuteerde met remise

Ook Wim Pool en Jorik Klein klimmen weer richting top 5. Pool wist in een lange partij te winnen van Kees Wessels, terwijl Jorik achteraf goed weg kwam tegen een sterk spelende Martin Prins.

Jurgen de Haan had goed spel tegen Johan van der Griend, maar Van der Griend had in het eindspel toch de betere stelling. Theo Dekker en Meinte Smink speelden hun eerste partij van dit seizoen tegen elkaar en deelden uiteindelijk het punt.

Tjerry Hut begon sterk tegen Daniël de Bruin, maar verloor onderweg een paar pionnen, waardoor de Bruin de winst naar zich toe kon trekken. Routinier Peter de Voogd had geen antwoord op de snelle zetten van Jochanan Alberts en zag in mindere stelling zijn vlag vallen.

Luc boekte zijn eerste punt

Luc Leendertse scoorde zijn eerste punt door goed aanvallend spel tegen Koos van den Berg. Ook Roland Kop is van de nul af door Cees Moes in een korte partij te verslaan.

A.s. donderdag wordt de 5e ronde van de competitie gespeeld. Volgende week zaterdag spelen het 1e en 2e team thuis de tweede ronde van de KNSB competitie.

Dit bericht is geplaatst in Weekverslag senioren. Bookmark de permalink.

Geef een antwoord