A team stunt op tweede dag en staat op tweede plaats!

Het A team met Andrew, Adrian, Marijn en Jorik

DEN BOSCH –  Na een uitstekende start van ons A team tijdens de Jeugdclub Kampioenschappen in de Meesterklasse A stonden vandaag ronde 3 en 4 (van de in totaal 8 ronden) op het programma. Aan het eind van die tweede dag kunnen we maar 1 ding zeggen. Opnieuw een fantastische dag met een mooi einde.

De tweede dag van de JCC Meesterklasse A begon voor ons A team met een confrontatie tegen een bekend team.  Klim Op uit Capelle aan de IJssel is een bekende en sterke tegenstander. Maar vanwege het jubileum van Schaakvereniging Krimpen miste Klim Op enkele dragende speler
s en werden er enkele invallers ingezet. Maar onder de invallers ook goede spelers.  Toch was na de opening de stemming postief.  Hier was wat te halen.

Marijn scoorde 2 punten

Marijn den Hartog speelde tegen Wang Yang.  Marijn wist halverwege de partij al een mooie stelling op te bouwen, maar gebruikte (zoals gewoonlijk) veel tijd.  Intussen was Jorik Klein op bord 2 bezig met een solide partij tegen Ting

Ting Lu, terwijl Adrian op bord 4 tegen een onbekende crack uit de stal van Jan Sijbesma speelde.  Adrian “ ik ben toch zeker geen plant”  Mensing won op zet 8 een stuk en kon de partij simpel uitspelen, helaas voor hem niet snel, want zijn tegenstander gebruikte veel tijd.  Na een uur spelen stond de klok van Adrian nog op 1 uur 27.  Andrew leek op bord 3 goed te staan en zo waren teamleider en toegestroomde supporter tevreden over het spelbeeld.

Adrian wist de eerste partij te winnen

Adrian wist inderdaad eenvoudig te winnen en verbaasde zich erover dat wachten zo lang duurt. Jorik wist in het eindspel materieel voordeel te krijgen en speelde het keurig uit, terwijl Marijn (uiteraard in tijdnood) het hoofd koel hield en zo het 3e bordpunt naar binnen haalde.  De tegenstander van Andrew had in het eindspel nog een trucje, zodat er een verliezende stelling voor Andrew overbleef.   Een mooie 3-1 overwinning.

 

Een mooie overwinning van Andrew tegen Chesscool

Met een keurige tweede plaats opent het team dus het toernooi heel goed.  De middagronde bracht Chesscool uit Haarlem.  Een sterk team wat wel op volle oorlogssterkte was aangekomen in Den Bosch.  De start van onze jongens was goed.  Marijn en Jorik wisten goed uit de opening te komen, bij Adrian ging het nog gelijk op, alleen Andrew kwam slecht uit de startblokken en verbruikte veel tijd.  Na ruim 2 uur spelen had hij bijna een uur tijd meer verbruikt dan zijn tegenstander en ook de stelling beloofde niet veel goeds. Maar in het derde uur van de wedstrijd kantelde het spelbeeld.  Adrian kreeg een stevige aanval over zich en dacht deze te kunnen pareren, maar met een truc drong het paard van tegenstander Tyro zijn stelling binnen en daar was geen houden meer aan. Een achterstand dus, terwijl de andere borden nog ingewikkelde stellingen te zien waren.

Jorik speelde 1,5 punt bij elkaar!

Het A team in actie

Langzamerhand druppelde de speelzaal leeg. Steeds meer partijen waren afgelopen.  De toeschouwers gingen naar huis en het werd steeds rustiger.  Op 3 borden werd uiteindelijk verder geschaakt.  Sliedrecht tegen Chesscool en nog een verdwaald bord in de Meesterklasse C.  De spanning liep op alle borden op.  Bij Andrew kantelde de wedstrijd compleet.  Vanuit verloren stelling kwam hij terug en kwam zelfs gewonnen te staan. Maar maak het dan nog maar eens af.  Jorik speelde of zijn leven er vanaf hing en had een betere stelling dan zijn veel hoger gerate tegenstander.  Marijn stond de hele wedstrijd al iets beter en wist uiteindelijk de tegenstander tot overgave te dwingen.  Zo stond het weer gelijk. De tijd tikte door en het personeel van “ De Biechten”  ging inmiddels opruimen.  In tijdnood wist Jorik geforceerd remise te maken, terwijl op hetzelfde moment Andrew de winnende zet (in dezelfde tijdnood) zette.  Toen kwam de ontlading.  Winst van 2,5-1,5 op een (op papier) veel sterker team.  Een fantastische prestatie van onze jongens.  Met 7 matchpunten uit 4 ronden staan ze stevig op de tweede plaats.  De volgende keer zal de nummer 1 STB wachten.  Maar goed….. eerst even genieten!

 

Voor uitslagen en standen:  Klik hier

Dit bericht is geplaatst in A-team, Jeugd. Bookmark de permalink.

Geef een antwoord