Leo & Anita 70; het Spook van Simmerath

De jubilarissen Anita en Leo

MONSCHAU – Afgelopen weekend hebben 21 schakers (+ aanhang) van Schaakvereniging Sliedrecht het feit gevierd dat Leo Koppelaar onlangs 70 jaar is geworden en barkeepster Anita Bleecke dat eerdaags wordt. En het werd een zeer ludiek weekend met als thema “70+ en 70-“.

St. Gerlach parochie

Na een uitgebreide voorbereiding werd het weekend een groot succes. Het weekend startte in het Limburgse Berg en Terblijt in de Geulhemermolen, waar koffie en vlaai het weekend inluidde. Vervolgens stond een bezoek aan de St. Gerlach parochie op het programma, alwaar de geschiedenis van Gerlaches werd getoond en een bezoek aan de fraai met fresco’s beschilderde kerk werd bezocht. Zelfs Ed Trompet werd daar stil van.

Maar dat duurde niet lang nadat in de Geulhemermolen een borrel werd genuttigd, voordat het gezelschap richting het geboekte spookhotel in Simmerath (D) vertrok.

Daar zorgde barbecuekoning Frank Stoute samen met enkele keukenprinsessen voor de inwendige mens, waarna er een ludieke filmavond volgde. Vooral dokter Kuiper moest er aan geloven met een terugblik van zijn jubileumfeest.

Het spook van Simmerath

En vervolgens maakte het spookhotel haar naam waar. In no time klonken vele gillen na elkaar vanwege de verschijning van een echt spook…

Op naar de zaterdag waar Monschau onveilig werd gemaakt. Na een bezoek aan het mosterdmuseum, het Rote Haus en een uitgebreide lunch werd het gezelschap losgelaten in het ludieke plaatsje, waar ze in groepjes een puzzeltocht hebben uitgevoerd.

De tocht in Monschau eindigde enigszins verrassend bij het Biermuseum, waar een rondleiding het voorprogramma van het proeven werd.

Terug naar het spookhotel waar de bratwursten over de tafel vlogen en het oktoberbier rijkelijk  vloeide.

En toen was het tijd voor de feestavond. De jubilarissen zullen deze niet snel meer vergeten en de rest zal de jubilarissen niet snel meer vergeten. Leo en Anita speelden een soort “HINTS!” waarbij vooral Annelies Stoker goed scoorde! En ook is er een nieuw woord voor De Dikke VanDale ontdekt: DEEGROLLOGICA!

Rondvaart Rursee

Ook was er een hoofdrol voor Kees van der Does. Hij lijkt historicus Prof. Wessels te willen gaan opvolgen. Wat een uiteenzetting van het jaar 1947.

Op zondag volgde nog een rustig en vooral bejaardenonderdeel met een rondvaarttocht op de Rursee. Zo kwam het gezelschap enigszins tot rust onder het genot van…

En natuurlijk is bovenstaande een gecensureerde versie van het weekend. De echte versie volgt later, maar dat Monschau niet meer zal worden wat het is geweest moge wel duidelijk zijn. Zeker voor de Chinees die in het Duitse plaatsje Ed Trompet al filmend een kwartier heeft gevolgd…

Dit bericht is geplaatst in Geen categorie. Bookmark de permalink.

Geef een reactie