Winst voor Sliedrecht 3 in streekderby

Jan Sulman nam het voortouw en won

SLIEDRECHT – In de eerste ronde van de RSB competitie in de tweede klasse heeft Sliedrecht 3 goede zaken gedaan, door streekgenoot Dordrecht 4 met 5,5-2,5 terug te wijzen. Met name de staartborden zorgen voor een mooie overwinning.

 

De eerste wedstrijd van het seizoen.  Altijd weer even spannend wie de tegenstander opstelt, maar ook om even terug te kijken op een bewogen transferperiode.  De teamleider aan het woord: “Ja, je moet in zo’n team toch doorselecteren en mensen ook weer nieuwe kansen geven.  Zo heeft William Gijsen een toptransfer naar het tweede gekregen.  Zijn doorlopende contract was nog niet voorbij, maar ja…… zo’n jongen hou je niet tegen.  Datzelfde geldt natuurlijk voor Nico van Mourik.  Die wilde in een kasteel in Wassenaar gaan wonen. Ja, die jongens die willen vooruit, dus die hebben we ook maar laten gaan.  Kunnen we ook weer nieuwe spelers een kans geven”

Floris Verweij, weer terug op kop in het derde

Jurgen de Haan, een jaar te laat in het derde

Het technisch hart van het derde heeft dan ook wel weer uitstekend toegeslagen op de totaal losgeslagen transfermarkt.  Allereerst keerde Floris Verweij terug op het oude nest.  De kopman van twee seizoenen geleden, maakte een mooie overstap, maar doordat het tweede (mede dankzij hem) promoveerde naar de landelijke competitie en hij die stap niet wilde maken, dus hij keerde weer terug. Een mooie versterking dus.  Ook nieuw in het team is Jurgen de Haan.  Vorig jaar is het technisch hart maanden bezig geweest om hem al binnen te harken en alles leek in kannen en kruiken totdat die aasgieren van het vijfde hem een aanbod deden wat eigenlijk te goed was om waar te zijn.  Jurgen liet zich overhalen, maar kwam er natuurlijk al snel achter dat het gras daar zeker niet groener was.   Zo kon hij nu echt als basisspeler in het derde starten.

Voor de rest natuurlijk is de kern hetzelfde gebleven.  Zo hebben we uiteraard nog steeds de heren Stoker die het hele zomerseizoen gewerkt hebben aan hun concentratie en het seniorenhart Kees Wessels, Jan Sulman en Willem Kuiper.  Altijd weer de vraag wie het mooiste verhaal heeft.  Gelukkig hebben we ook nog onze turbo Pieter Pons. Zo lijkt de balans meer dan ooit goed.  Nu nog de punten.

Martijn scoorde mooi

Dat begon goed in deze wedstrijd.  Eigenlijk zelfs al ervoor, want Kees Wessels had belangrijke zaken te doen op donderdagavond, dus die reisde al dinsdag af naar Dordrecht, om in het hol van de leeuw vooruit te spelen.  Ja. dat is ook nog een verhaal.  We spelen dus tegen Dordrecht 4, maar eigenlijk is dat dus Zwijndrecht 1.  Zo is er een speler van het team wat vertelde dat hij gedegradeerd was naar het 4e, terwijl hij ook zou kunnen zeggen dat hij gepromoveerd was naar het 1ste.  Maar goed, laten we het niet te moeilijk maken, we houden het bij Dordrecht 4.  We waren gebleven bij Kees Wessels.  Hij speelde dus vooruit en wist onverdiend te winnen van Robert Goedegebuur.  Dat onverdiende is van horen zeggen, want dat mailde hij zelf, maar toch: beginnen met een 1-0 voorsprong is altijd prettig.

De koning van Brabant won snel!

Dan de rest van de partijen.  Op bord 8 zag het er al snel goed uit voor Sliedrecht.  De koning van Brabant was uitstekend in vorm en won al vroeg een stuk.  Het duurde nog even, maar ruim voor 10 uur stond de 2-0 op de borden en kon Jan Sulman het punt bijschrijven.

Jaap wist een mooie overwinning te boeken

De start kon niet beter toen invaller Jaap Euser zijn goede lijn van vorig jaar voorzette. Tegen zijn oude team (en dan bedoelen we Zwijndrecht, niet Dordrecht, begrijpt u het nog?) knalde hij erin en met een mooie paardenvork besliste hij de partij.  Het was nog geen 10 uur en de 3-0 stond op de borden.

Het eerste matchpunt werd binnengehaald door Martijn Stoker.  Hij lijkt steeds beter met de druk om te kunnen gaan, stond de hele partij goed en pakte gedecideerd het punt.  Maar op de andere borden was het nog niet zo duidelijk.

Willem Kuiper won

Ex kopman en OKD winnaar (en ex eerste team speler, maar nu teamleider van het eerste) moest wel zijn koning omleggen.  Hij werd op bord 2 steeds verder teruggedrongen.  Maar Willem Kuiper liet zich van zijn beste kant zien.  Vorig jaar was het spectaculair en werden punten verspeeld, nu won hij keurig in een mooie partij en zo was de overwinning binnen.  Jurgen de Haan knokte voor wat hij waard was, maar de tegenstander wist de goede voortzettingen te vinden.  Maar Jurgen gaat zeker nog scoren.

Uiteraard was Floris als laatste bezig. We zijn niet anders gewend van hem. Maar nu bleek zijn tegenstander net zo graag in de laatste vijf minuten van de partij te spelen.  Hard tegen hard dus. Uiteindelijk werd in de laatste seconden tot remise besloten.

Zo werd er een mooie overwinning geboekt.  Een mooie start van het seizoen!

Voor uitslagen en standen:Klik hier

 

Dit bericht is geplaatst in Sliedrecht 3. Bookmark de permalink.

Geef een reactie