Sami al-Yasin houdt oud-kampioen op remise

Sami hield Kees op remise

SLIEDRECHT – De 8e ronde van de interne competitie van Schaakvereniging Sliedrecht is rustig verlopen. Door externe verplichtingen kwam een groot aantal spelers niet intern in actie en werden er slechts 11 partijen gespeeld.

De beste prestaties in deze ronde kwamen van Ferhat Erdogan met verrassende winst op Yaro van Beest en van Sami al-Yasin, die oud-kampioen Kees Wessels keurig op remise wist te houden.

Jerry van Rekom had kunnen profiteren van de afwezigheid van de koplopers, maar wist tegen angstgegner Johan van de Griend niet verder te komen dan remise. De zesvoudige clubkampioen zag zijn grote voordeel verzandden in een remisestelling.

William gaat steeds sterker spelen

Ook Jorik Klein had kunnen stijgen na winst op William Gijsen, maar ook hier moest de oud-kampioen het punt delen. Wim Hokken daarentegen wist wel geroutineerd te winnen van Henk Prins.

Leo Koppelaar probeerde het nog wel tegen Jan Sulman, maar werd uiteindelijk vakkundig van het bord geschoven, terwijl Henk van der Hoek en Pieter Blokland na een lange partij de vrede tekenden.

Johan Gijsen hield het hoofd koel tegen een te snel spelende Jochanan Alberts en pakte  het punt mee. Peter de Voogd lette niet goed op zijn stelling en werd door Cees Moes pardoes mat gezet.

De snelste partij speelden Mark van Hulst en Roland Kop. Nadat Kop een foutje in de opening maakte, wist Van Hulst een paar pionnen te verschalken, waarmee al snel de strijd werd beslist.

A.s. donderdag wordt de 9e ronde gespeeld. Deze keer niet in De Havik, maar in de kantine van de overburen: Korfbalvereniging De Merwede,

Dit bericht is geplaatst in Weekverslag senioren. Bookmark de permalink.

Geef een antwoord