Sliedrecht 1 wint matig duel

ROTTERDAM – Met een minimale 3,5 – 4,5 overwinning heeft het eerste team weer 2 matchpunten veiliggesteld. Het was ronduit matig wat onze strijders afgelopen zaterdag in Rotterdam lieten zien tegen de reserves van RSR Ivoren Toren, maar het bleek uiteindelijk genoeg.

De derde helft in Locus Publicus verliep wel soepel

Kopmannen Peter en Tobias kenden wel een zorgeloze middag, voor beide spelers kwam de overwinning geen moment in gevaar. De overige teamleden tobden er echter flink op los. Voornamelijk het sterke middenrif van Wim Pool, Niels en Robert toonden inspiratieloos spel, wat voor Wim jammerlijkerwijs zelfs in een verliespartij resulteerde. Niels en Robert konden geen potten breken en berustten in remise tegen mindere tegenstanders. Beide jonge goden kunnen meer, dat weten we, evenals Wim. De partij van Jorik op bord 3 was voortvarender. Nadat hij soepel door de Slavische bunker van de tegenstander was gesneden, wachtten de supporters op de winnende koningsaanval. Deze bleef als gevolg van een paar onnauwkeurigheden helaas uit, waardoor ook Jorik niet meer dan een remise op het scorebord kreeg.

Tobias vond snel een winnende voortzetting

Jorik ontging de winnende voortzetting

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Bord 7 werd bemand door een debutant. Omdat de stoel van basisspeler Bert van de Donk leeg bleef, was Martijn Stoker opgeroepen om het Sliedrechtse vlaggenschip te completeren. Conform hem was opgedragen, wist hij de stelling de gehele middag in evenwicht te houden. Een prima remise dus, wat smaakt naar meer. Goed werk!

Debutant Martijn

Theo Dekker kende een zware middag, zowel fysiek als mentaal. Een pijnlijke onderrug zorgde voor enige verminderde concentratie bij onze sympathieke strijder. Ook de Franse stelling die op het bord verscheen, was enigszins pijnlijk. Gelukkig rechtte onze doorbijter zijn rug en wist als laatste het winnende halfje veilig te stellen. De beste prestaties kwamen dus van onze staartborden!

Bord 5 t/m 8 leverden louter halfjes

Zaterdag 25 november komt koploper DSC Delft 2 op bezoek. Een sterke tegenstander, met oude kompaan Jan Pieter Vos in de gelederen. Afgelopen zaterdagavond zijn in de derde helft de tactieken en opstelling al vastgesteld. De Delftenaren gaan een zware 4e speelronde tegemoet.

Dit bericht is geplaatst in Extern, KNSB Sliedrecht 1. Bookmark de permalink.

Geef een antwoord