Tweede team laat weer punten liggen

Teamleider Leo blijft positief

ROTTERDAM – Het zit het tweede team van Schaakvereniging Sliedrecht nog niet mee in het debuutseizoen in de landelijke competitie van de KNSB. Ook tegen favoriet RSR/Ivoren Toren 1 zat er veel meer in dan de uiteindelijke 5-3 nederlaag. Door de derde nederlaag op rij bungelt het team van teamleider Leo Koppelaar nu ergens onderaan in de de derde klasse G.

Zeker in het begin ging de strijd tegen de voormalige eersteklasser gelijk op. Jerry van Rekom speelde een degelijke partij, die terecht eindigde in remise. Op veel borden hadden de Sliedrechtspelers enig overwicht en zodoende leek een eerste matchpunt in de maak.

In het vierde uur van de wedstrijd werden enkele rooskleurige stellingen om zeep geholpen. Zo verloren Hans Klein en Adrian Mensing na aanvankelijk goed te hebben gestaan.

Andrew won wel

Ook William Gijsen kon het niet bolwerken, zodat er een vrijwel kansloze achterstand van 3,5-0,5 op het scorebord kwam te staan. De nederlaag werd definitief na remises van de routiniers Wout Boer en Wim Hokken.

Namens de Sliedrechtse reserves deed Andrew Mensing wat terug door degelijk te winnen van zijn charmante tegenstandster.

Tenslotte wist kopman Teunis den Rooijen keurig remise te spelen tegen een op papier veel sterkere tegenstander.

De 5-3 nederlaag was een feit, wellicht geflatteerd, maar dat telt niet.  Teamleider en broodjessmeerder Koppelaar blijft positief: “Op naar de eerste overwinning!” en supporter Ed Trompet vulde dat aan met zijn gebruikelijke getoeter in Crooswijk….

Dit bericht is geplaatst in Sliedrecht 2. Bookmark de permalink.

Geef een antwoord