Gele Leger trekt ten strijde zonder munitie

Teamleider Martijn Stoker doet verslag…

De achterste linie

ROTTERDAM – Afgelopen vrijdag 17 november speelde het vijfde team tegen Barendrecht/IJsselmonde 4 in IJsselmonde. Voor aanvang van de wedstrijd hadden beide teams tot op heden de volle buit uit de eerste twee ronden behaald. Alle reden dus om een spannende en intensieve strijd te verwachten. Het werd echter voor het Gele Leger een grote deceptie. Aangezien als gevolg van dit resultaat dit verslag tevens gerapporteerd wordt aan de Commandant der Strijdkrachten, ligt de focus op de inhoud van de veldslagen en vindt verdere be- en veroordeling plaats bij individuele zittingen in de krijgsraad.

De eerste kanonskogels waren nog maar net afgevuurd en op een aantal cruciale velden leek de tegenstander al aan de winnende hand. Luc Leendertse had een stevige aanvalslinie neergezet, maar vergat zijn verdedigende strijders te bewapenen en werd compleet overrompeld (1-0). Luana Mensing verloor al snel een ervaren verkenner inclusief alle strategische en tactische documenten en kon zodoende zonder enige strijd te leveren terugkeren naar de kazerne (2-0). Michiel van den Berg had zwaar geschut meegenomen en trok zelfverzekerd ten strijde. Toen bij aanvang bleek dat de munitie voor dit zware geschut nog in de kazerne lag, probeerde hij met een overrompelingstactiek alsnog toe te slaan. Indien echter mat in één niet wordt gezien is elke tactiek waardeloos (3-0).

Door de afwezigheid van Generaal Van Rekom werd bij deze tussenstand contact opgenomen met President Van Rekom. Zijn advies om te strijden tot het bittere eind werd opgevolgd door Generaal Stoker, maar enige communicatie richting het veld leek nutteloos.

Op het meest noordelijke front was Martin Prins teruggedreven naar zijn commandopost. Gelukkig waren de defensieve stellingen tijdig ingenomen om de aanvallen te pareren. Echter door één van zijn vooruitgeschoven lopers zonder dekking het veld in te sturen werd deze direct overlopen door een vijandig paard. Na reeds een aantal pionnen te hebben verloren werd snel de witte vlag gehesen (4-0). Op het strategische vierde front speelde ‘groentje’ Tjerry Hut een solide partij en nam goed de tijd om zijn strategie continue te spiegelen aan de werkelijkheid op het veld. Aan het einde van de veldslag stond hij samen met 3 vooruitgeschoven ‘pionnen’ tegen een gelijkwaardige tegenstand. De tegenstander had reeds een bode verzonden om de vrede te tekenen, maar toen Tjerry een giftige pion sloeg, stortte zijn defensieve stelling in en zodoende eindigde ook deze strijd in ‘mineur’ (5-0)

Tim de Waard streed tegen de (op papier) gevreesde militie van Coen Dortmond. Ondanks het verschil in ervaring werd het lange tijd een gelijkwaardige strijd. Midden in de strijd werd helaas zijn westelijke toren veroverd door een vijandig paard en moest Tim zijn resterende paarden goed samen laten spelen. Op lange termijn bleek dit onhoudbaar en moest ook deze Sliedrechter de strijd staken (6-0). Op het zevende front speelde Koos van den Berg een sterke opening, maar vergat een krater te slaan in de pionnenstructuur van zijn tegenstander. Op deze manier werd lucht verschaft aan de Koning, waardoor de aanval niets meer werd dan een speldenprikje. In het eindspel blunderde Koos een kwaliteit weg en besloot vervolgens als een Kamikaze over het veld te struinen. Na een tragische mat in de achterste linie hoefde hij zijn frustraties niet langer op het bord te uiten, maar kon hij buiten de speelzaal afkoelen (7-0)

Op dit moment heeft Generaal Stoker overwogen om zijn functie neer te leggen, echter gaf Daniel de Bruin enige ‘hoop’ op een resultaat. Achteraf blijkt dat ‘een’ sterk afhankelijk was van het moment. Binnen twee zetten schoot de engine van -10 naar +10 en v.v. Menig strijder van Barendrecht / IJsselmonde was aan de rand van het front getuige van dit bijzonder schouwspel. Na een aantal keer de winnende voortzetting te hebben gemist en ook een aantal maal aan de rand van de afgrond te zijn verschenen, werd de vrede getekend (7,5-0,5)

Rekruut Daniël voorkwam een totale afgang

Het vereist uiteraard geen nadere toelichting als wordt gesteld dat de legerleiding zich de komende tijd zal beraden en disciplinaire maatregelen, i.o.m. de Commandant der Strijdkrachten, zal treffen.

Op dit moment is het nog onduidelijk welke strijders op 14 december het veld worden ingestuurd als het leger van Fianchetto 4 zal worden bestreden.

Dit bericht is geplaatst in Extern, Sliedrecht 5. Bookmark de permalink.

Geef een antwoord