Sliedrecht 3 wint topper ruim van Erasmus 3

Sliedrecht 3 aan de bak

SLIEDRECHT –  Het derde team van Sliedrecht heeft in de 3e ronde van de RSB Klasse 2b uitstekende zaken gedaan in de topper tegen Erasmus 3.  Op voorhand leek dit een spannende wedstrijd te worden en dat werd het ook,  maar het team zette een uitstekende prestatie neer door met 5,5-2,5 te winnen en zo ruim aan kop te gaan met 6 matchpunten uit 3 wedstrijden.

Ad interim kopman Kees won!

Al in de derde wedstrijd de kraker tussen de koplopers dus. Vooraf liet het team al goed van zich horen.  Het leken wel de “All Blacks”.  Met virtuele ” Haka’s”  kondigden ze per mail al aan richting de teamleider dat ze er klaar voor waren om hun tegenstanders op te eten.  Geen enkele afmelding en allemaal keurig uitgerust, was ook (voor het eerst in de geschiedenis van het derde team) iedereen op tijd in de Havik.  Zelfs Willem en Floris stonden al op tijd te trappelen om de strijd aan te gaan.  Ad interim eerste bordspeler Kees Wessels had al ferme oorlogstaal uitgeslagen op de mail en ging voorop in de strijd.  De teamcaptain had vooraf nog wat gezegd over een ” tactische opstelling”  maar de Grijze Vikingen lachten dat al snel weg.  Het maakte ze niet uit waar ze zaten, ze gingen knallen.  De tactiek had de teamleider al van te voren uitgestippeld.  de 4 topborden moesten voor de punten zorgen, zodat de 4 staartborden aan wat resultaten genoeg hadden om de matchpunten in Sliedrecht te houden.  Dat klinkt natuurlijk leuk, maar de praktijk is toch vaak anders.

Pieter Pons kwam niet verder dan remise

Iets over half 10 was de eerste partij afgelopen.  Pieter Pons haalde remise op bord 2.  Een saaie Caro Cann waar de gehele partij geen muziek in zat, laat staan een flinke oorlog.

Intussen wist Jurgen “Kurt Cobain” den Haan op bord 8 wel een mooie stelling op te bouwen en met een flinke aanval, won hij een stuk.  Martijn Stoker (op bord 6) had het lastig en leverde een pion in, terwijl Willem Kuiper zoals vanouds weer stevig in de denktank zat na zijn Wolga Gambiet opening.

Jurgen won snel

Op bord 8 speelde Jurgen dus een toppartij.  Hij kwam goed uit de opening en drukte stevig door.  Een mooie overwinning die de voorsprong in de wedstrijd bracht.   Aan de topborden was het echter nog steeds onduidelijk. Viking Kees had een voordeeltje, maar Floris was al na zet 2 uit zijn openingsboek.

Een mooie remise van Martijn

Martijn intussen knokte zich terug.  Van een pion achterstand (waarbij El Presidente er al niet meer in geloofde) trok hij ten strijde zoals het strijdplan was.  Tegen de sterkere tegenstander Kleinjan wist hij zelfs in het eindspel een iets betere stelling te krijgen.  Remise was een mooi eindresultaat van een mooie partij waarin Martijn uitstekend terugvocht en zo de stalorders perfect uitvoerde!

Zo ging het er langzamerhand steeds beter uitzien voor het derde team. Dat leek althans zo, want ook Willem had zich teruggeknokt en speelde (zoals gewoonlijk) alweer op incrementt.  In een mimimaal remisestelling, maakte hij in het eindspel toch de beslissende fout, waardoor de stand weer gelijk werd 2-2.

Jan won fraai

Maar daarna ging het snel.  Eerst grijze Viking Jan Sulman,  Hij kwam matig in het middenspel terecht, bood remise aan, later ook zijn tegenstander, maar op dat moment kreeg Jan een klein voordeeltje, was hij uitstekend wist uit te buiten.  Een mooie overwinning van een ontketende Jan!  Ook Kees Wessels moest de hele avond melken, maar won in het verre eindspel van een Grootmeester.  Natuurlijk is dat een knappe prestatie, alhoewel zijn tegenstander een grootmeester in dammen is.  Zo werd het 4-2 en kon Joost Stoker zijn partij naar remise schuiven om zo voor het team de overwinning veilig te stellen.

Joost pakte verdiend het winnende halfje

Toen tenslotte ook Floris in het eindspel profiteerde van een misser van de dubbelganger van Mark van Hulst kwam een onverwacht grote overwinning van 5,5-2,5 op het bord te staan. Sliedrecht 3 gaat aan de leiding en heeft een slag geslagen.  De volgende keer de volgende uitdager, in december staat De Pionier op het programma, maar met 3 overwinningen toont Sliedrecht 3 dat het een echte titelkandidaat is.

Voor alle rangen en standen:  Klik hier

Dit bericht is geplaatst in Sliedrecht 3. Bookmark de permalink.

Geef een reactie