Sliedrecht 1 laat eindelijk zijn tanden zien

Peter van den Bergh pakte een fijn halfje

SLIEDRECHT – Afgelopen zaterdag stond de 4e speelronde van de landelijke KNSB-competitie op het programma. De 8 beste spelers van Sliedrecht gingen de strijd aan  met DSC Delft 2, de koplopers van de 3e klasse F. Het werd een mooie strijd, die uiteindelijk na 5 uur mijmeren eindigde in een 4-4 gelijkspel. Deze uitslag voelde voor vele Sliedrechters echter als een overwinning.

De arbiters van afgelopen zaterdag

De wedstrijd kende een aantal enerverende partijen, die in beide kampen tot hoofdbrekens leidden. Op bord 2 mocht topper Peter van den Bergh aantreden tegen de creatiefste speler aan Delftse zijde. Het werd een fantasie-Siciliaan, die uitmondde in een ingewikkeld middenspel. De witte dame van Peter moest het opnemen tegen een toren, een loper en een vrijpion. Gezien de risico’s die beide kampen liepen, werd al snel tot remise besloten. De eerste tegenstander was zodoende geneutraliseerd.

Kopman Bert van de Donk was met eenzelfde opdracht de velden op gestuurd. Zijn neutralisatie-missie kende echter niet de gewenste uitslag: Bert blunderde in een evenwichtige stelling een stuk weg en kon gelijk gaan douchen. Dat moet beter en iedereen weet dat het zeker beter kan.

Bert onderschatte zichzelf

Robert wist wel raad met de kansen die hem werden geboden

 

 

 

 

 

 

De misstap op bord 1 werd echter al snel hersteld op bord 5, waar Robert van Rekom ontsnapte aan een nekschot. Een verminkte Franse pionnenstructuur leek snel fataal te worden, maar de veerkracht van de Sliedrechtse voorzitterzoon bleek uiteindelijk voldoende voor een vol punt. Goed werk van Robert, die vooralsnog een betrouwbare factor is in het team.

Over betrouwbare spelers gesproken: Tobias Dekker kende op bord 4 wederom een eenvoudige middag. Sinds het nieuws van zijn aanstaande vaderschap is de Sliedrechtse grootmeester-killer onverslaanbaar en ontpopt hij zich tot een puntenmachine. Dit keer was een petit combination genoeg. Oom Theo speelde op bord 8 eveneens een solide partij, die meer dan terecht eindigde in een puntendeling. Het scorebord toonde rond 17:00 zodoende een 3-2 voorsprong.

De stellingen op de overige 3 borden boden nog kansen voor een 4,5 – 3,5 overwinning. Niels Touzani belandde op bord 6 in een plezierig middenspel, waarin hij veel kansen leek te hebben voor toedienen van een genadeslag. Zijn tegenstander bleek echter taaier dan taaitaai en gaf zodoende weinig krimp. Een remise was het resultaat. Wim Pool moest opnieuw capituleren en scoorde zodoende zijn derde onverwachte en daarmee onnodige nul op een rij. Onze Sliedrechtse topper lijkt zijn vorm behoorlijk kwijt te zijn. De zoektocht is gestart. Laten we hopen dat zaterdag 16 december alles weer terecht is!

Niels Touzani miste de volle pond

Wim is nog op zoek naar zijn topvorm

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Jorik Klein liet op bord 3 wederom zien groot te zijn. De toekomstige kopman wist zijn stelling de gehele middag in evenwicht te houden. De vierde remise op rij was het verdiende resultaat. Over het eindspel (toren versus 2 paarden) werd nog lang nagesproken…

Na 4 rondes kan de balans worden opgemaakt. De huidige gedeelde vierde plaats is goed. Het getoonde spel van afgelopen zaterdag biedt echter voldoende  kansen voor een hogere eindnotering. Daarnaast zijn de individuele score ook prima:  Tobias, Robert, Theo en Jorik zijn na 4 partijen nog ongeslagen. Bert en Wim moeten hard op zoek naar hun topvorm. De punten worden dan ook vanzelf weer gepakt. Peter en Niels spelen weer sterk en scoren vooralsnog naar verwachting.

Achteraf werd er tot in de kleine uurtjes geanalyseerd

Zie de KNSB-website voor de individuele uitslagen.

Zie de DSC Delft-website voor een uitgebreid verslag vanuit Delfts perspectief.

Zaterdag 16 december reizen we af naar de Haagse kust, voor de volgende clash. SHTV (Schaakcombinatie Haagse Toren Vogelwijk) moet verslagen gaan worden. De missie is duidelijk, de uitvoering gaan we aanschouwen.

Dit bericht is geplaatst in Sliedrecht 1. Bookmark de permalink.

Geef een reactie