Meinte Smink temt koploper

Meinte speelde sterk tegen de koploper

SLIEDRECHT – In de dertiende ronde van de interne competitie van Schaakvereniging Sliedrecht heeft Meinte Smink koploper Wim Pool keurig op remise gehouden. Tijdens de vanwege externe wedstrijden rustige speelronde wist koploper Wim Pool niet te profiteren van de afwezigheid van Peter van den Bergh door in een moeilijke partij tegen Meinte Smink niet verder te komen dan remise. Daarmee bewees de speler van PASCAL 1 een welkome versterking voor de interne competitie te zijn.

De remise van de koploper zorgde ervoor dat de marge tussen de top drie ongeveer gelijk bleef.

William sloeg opnieuw toe

Aanstormend talent William Gijsen wist een ingewikkeld eindspel tegen Johan van de Griend netjes om te zetten in winst, terwijl Wout Boer met zijn bekende Houdini-techniek de partij tegen Teunis den Rooijen wist te winnen.

Wim Hokken en Jorik Klein speelden een partij waarin het evenwicht nauwelijks verschoof en en remise was dan ook de terechte uitslag.

Luana Mensing was op weg naar een stunt tegen Kees Wessels, maar het jeugdtalent greep mis in het eindspel en zag de winst alsnog naar de oud-kampioen gaan. Ondanks goed spel zag ook Tjerry Hut tegen Joost Stoker het punt naar de ervaren schaker gaan.

Ferhat Erdogan kon geen vuist maken tegen Hans Klein en moest al snel zijn koning omleggen, evenals Cees Moes die in zijn partij tegen Marcel Klein al kort na de opening tegen een achterstand aankeek.

Jochanan won van Roland

Snelschaker Jochanan Alberts sloeg weer toe; deze ronde was het Roland Kop, die een doorgeschoven vrijpion niet meer kon tegenhouden. Koos van den Berg had in Johan Gijsen een taaie tegenstander, maar door een blunder van Gijsen kon Koos het punt uiteindelijk toch bijschrijven.

Mark van Hulst leek tegen Peter de Voogd de betere papieren te hebben met een pion meer, maar de dame van De Voogd bleef de koning bestoken, zodat het met eeuwig schaak eindigde in remise.

A.s. donderdag wordt de 14e ronde van de interne competitie gespeeld.

Dit bericht is geplaatst in Weekverslag senioren. Bookmark de permalink.

Geef een antwoord